Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Yoğun bakımdaki hasta sayısının neden verilmediğini bilmiyorum

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan yoğun bakım ve entübe hasta sayısının Sağlık Bakanlığı tarafından artık neden verilmediğiyle ilgili 'bilmiyorum' yanıtı geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı’nın günlük korona virüsü tablosundan yoğun bakım ve entübe hasta sayısını çıkarması tartışma yarattı. TTB bu rakamlara artık yer verilmemesini salgının boyutlarını gizleme çabası olarak değerlendirirken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara bu kararın neden alındığını bilmediğini söyledi.

Korona virüsü tablolarında “Ağır hasta sayısı” dün tabloya ilk kez eklenmişti. Yoğun bakım hasta sayısı ve entübe hasta sayısı tablodan çıkartılınca “Ağır hasta sayısının” tam olarak neye karşılık geldiği ise anlaşılamadı.

Korona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara bugün konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında bir açıklama yaptı. Kara, “Yoğun bakım hasta sayısının artık neden verilmediğini kesin net olarak bilmiyorum” dedi.

Entübe ve yoğun bakımdaki hasta sayısı tablodan çıktı: Bunun adı saklamaktırEntübe ve yoğun bakımdaki hasta sayısı tablodan çıktı: Bunun adı saklamaktır