Dünya Sağlık Örgütü: Umut veren tek ilaç var

Dünyadaki bütün stoklarını ABD'nin aldığı Remdesivir ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama: Umut veren tek ilaç...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi Dr. Soumya Swaminathan, korona virüsüne karşı geliştirilen ilaçlar arasında sadece Remdesivir'in testlerinin "umut verici sonuçlar ortaya koyduğunu" söyledi.

Soumya Swaminathan Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, Remdesivir'in test edildiği hastalarda hastaneye yatma oranının azaldığını ancak ölüm oranında bir etki kaydedilmediğini belirtti. Swaminathan, "Şimdilik araştırmalar, bu ilacı kullanan hastaların daha hızlı iyileştiğini gösteriyor. Remdesivir kullanan hastalar 11 günde iyileşirken ilacı almayan hastalarda bu süre 15 gün oldu" dedi.

ABD BÜTÜN STOKLARI ALMIŞTI

ABD'nin, korona virüsü tedavisinde kullanılan ‘Remdesivir’ adlı antiviral ilacın neredeyse dünyadaki tüm stokunu satın aldığı belirtilmişti. Bu, hiçbir ülkenin en az üç ay boyunca ilaç bulamayacağı anlamına geliyor. İlacın ilk üretilen 140 bin dozu dünya çapındaki deneylerde kullanılmıştı. Ebolayı tedavi etmek amacıyla üretilen ancak bu konuda başarısız olan Remdesivir, ABD’de korona virüsü tedavisinde onay alan ilk ilaç olmuştu. Avrupa İlaç Kurumu da kıta çapında kullanılması için ilk kez bu ilacı önermişti. İlaç, virüsün hücre içinde üremek için ihtiyaç duyduğu bir enzimi hedef alarak virüsün çoğalma yeteneğini sekteye uğratıyor. (HABER MERKEZİ)