Emrah Altındiş'ten 'normalleşmeme önerileri': Restoran ve kafelerden uzak duralım

Biliminsanı Emrah Altındiş, korona virüsü salgının halen sürdüğünü ve virüsün çok bulaşıcı olduğunu belirtti. Kalabalık ortamlardan uzak durulmasını tavsiye eden Altındiş, "Türkiye enfeksiyonun en yaygın olduğu ülkeler arasında" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de bulunan Boston College'ın biyoloji bölümünde görev yapan Doç. Dr. Emrah Altındiş, korona virüsü (Covid-19) salgınındaki normalleşme planında temkinli olunmasını önerdi.

Twitter hesabından "Normalleşmeme önerileri" başlığı ile paylaşım yapan Emrah Altındiş, restoran ve kafe gibi yerlere gidilmemesini, ev ziyaretlerinin de bir süre daha ertelenmesini tavsiye etti.

Sosyal mesafenin 2 metre olarak uygulanması, maskesiz şekilde kalabalık ortamlara girilmemesi gerekiğini belirten Altındiş, "Cebimizde her daim kolonya vb. % 70 üstü alkollü bir el temizleyicisi taşıyalım. Toplu taşımaya zorunlu değilse binmeyelim. Toplu taşımaya binmeyi ve otelde/pansiyonda kalmayı gerektiren tatil planları varsa 2021'e erteleyelim" dedi.

Salgının hâlâ devam ettiğine, henüz ilaç ve aşı bulunamadığına dikkat çeken Altındiş, 65 yaş üstü kişilerin çok dikkatli olmasını istedi.

Resmi verilere göre dünyada 400 binden fazla kişinin virüs nedeniyle öldüğünü aktaran Altındiş, "Gerçek rakamlar muhtemelen bunun çok çok üstünde ve Türkiye enfeksiyonun en yaygın olduğu ülkeler arasında. Bu önerilerin pek çok esnaf, çalışan açısından ekonomik olumsuzlukları olacaktır, fakat bu aşamada bir bilim insani olarak önceliğim halk sağlığı" ifadelerini kullandı.

Emrah Altındiş'in paylaşımları şöyle:

(HABER MERKEZİ)