Covid-19'a yakalanan hasta bakıcı: 'Pozitifken çocuk kanser hastalarına baktım'

Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Servisi'nde çalışan bir hasta bakıcıda Covid-19 tespit edildi. 2 hafta önce Covid-19 semptomlarını gösterdiği şüphesiyle acil servise gittiğini ancak 'Ateşin düşük' denilerek eve gönderildiğini anlatan hasta bakıcı, kemoterapi tedavisi gören bağışıklığı düşük çocuklarla ilgilendiğini belirterek "Suçum yok. Kamera kayıtları var. O halde çalıştım” diyor.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji’de çalışan, ismini vermek istemeyen hasta bakıcı bundan bir kaç gün önce kendisine tesadüf eseri test yapılması sonucunda Covid- 19 olduğunu öğrendi. Hasta bakıcı bundan iki hafta önce çalıştığı kurumun aciline semptomları taşıdığı için başvurduğunu şu sözlerle anlattı:

“Semptomları iki hafta önce taşıyordum. Taşıdığım kurumda acile başvurdum. ‘Ateşin az’ dediler eve yolladılar beni. Test bile yapılmadı. Bırakın ertesi gün hastaneye gelmemeyi iki hafta boyunca çocuk kemoterapi hastalarına hizmet verdim ben. İki hafta sonra şans eseri tespit edildi. O da nasıl? Çalışan personellere test yapılacağı söylendi. Herkese sırayla yapılmaya başlandıktan sonra tespit edildi pozitif olduğum. Test yapılmasaydı ben hala çalışıyordum orada. Resmen hastanede skandallara imza atıyorlar.”

‘BİZİ KENDİ HALİMİZLE BAŞ BAŞA BIRAKTILAR’

“Bugün bağlı olduğum sağlık ocağından aradılar. ‘5 günün sonunda negatif çıkarsan çalışmak mı istersin? Yoksa karantinada mı kalmak istersin?’ diye sordular. ‘Çalıştığın kurumdan seni erken çağırabilirler’ denildi. 14 gün karantina sürecim varsa o 14 günü evde geçiririm. Negatif çıkarsa ben zaten gider çalışırım. Çocuk kemoterapi hastalarına bakıyorum, sorumluluk almak istemiyorum. 'Kabulleniyorsanız gidip çalışırım ama bunun belgesini verin' dedim. Zaten hastalığımla boğuşuyorum. Sanki üstüme üstüme geliyorlar.”

Hasta bakıcı şöyle devam etti: “Suçum yok. Kamera kayıtları var. O halde çalıştım. Şu an iyiyim. Çocuklarım, eşim için endişeliyim. Kendimi geçtim. Onlara test yapılmadı. Yatak odasına kendimi kapadım. Salonda çocuklar ve hanım yatıyor”

Günlerdir Sağlık Bakanlığı’nı aradığını söyleyen hasta bakıcı, “Ne gelen oldu ne giden oldu. Bizi kendi halimizle baş başa bıraktılar. Bu gidişat hiç iyi değil” diye konuştu.