DSÖ çocukların korona virüsü salgınını anlayabilmesi için hikâye kitabı hazırladı

DSÖ çocuklara koronayı anlatmak için hikâye kitabı hazırladı. Kitap 36 dilde yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 50’den fazla kuruluşla birlikte, çocukların Covit-19’u anlayabilmesi ve kabullenebilmesi için Türkçe’nin de aralarında bulunduğu 36 farklı dilde kitap hazırladı. 6-11 yaş arası çocukları hedefleyen ve adı “Benim Kahramanım Sensin, Covit-19 ile Savaşan Çocuklar” olan kitapta , ‘Ario’ adlı hayal ürünü bir karakter aracılığıyla, çocukların kendilerini, ailelerini ve arkadaşlarını korona virüsünden nasıl koruyabilecekleri ve yeni ve değişken bir gerçeklikle karşılaştıklarında nasıl güç durumların üstesinden gelebilecekleri anlatılıyor.

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, kitapla ilgili olarak, “Geçmişteki insani acil durumlar gençlerin hayatları tepe taklak olduğunda korkularını ve kaygılarını gidermenin ne kadar hayati olduğunu gösterdi. Çocukları saat dilimleri ve kıtalar arasında yolculuğa çıkaran bu güzel kitabın, onların korona virüsü salgını sırasında pozitif ve güvende kalmaları için ne yapmaları gerektiğini anlamalarına yardımcı olmasını umuyoruz” dedi.

DSÖ’nün konuyla ilgili yazılı açıklamasında, projenin ilk aşamalarında salgın ile nasıl baş ettiklerini anlamak için dünya çapında bin 700 çocuk, ebeveyn, bakıcı ve öğretmenle görüşüldüğü belirtiliyor.

Projeye katkı verenler arasında, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu gibi kuruluşlar yer alıyor.

DSÖ, kitabın altı farklı dilde erişime açıldığını, diğer dillerdeki versiyonlarının da ileriki günlerde hazır hale geleceğini bildirdi. Kitap internet üzerinden erişime açılmasının yanı sıra sesli kitap olarak da yayımlanacak.

Kitabın Türkçesine buradan ulaşılabilir.