İhraç edilen sağlıkçılardan 'siper' yardımı

Batman'da KHK ile ihraç edilen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi sağlık görevlileri, korona virüsüyle mücedele eden meslektaşları için koruyucu siper imal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi üyeleri, Bölge Devlet Hastanesi'nde çalışan tüm sağlık emekçileri için korona virüsünden korunmaları için 300 adet koruyucu siper üretti. Koruyucu siperlerin maliyeti ise 4 lirayı geçmiyor. Piyasada 17 TL'den başlayan ve 100 liraya kadar yükselen koruyucu siperler, sağlık emekçilerine ücretsiz dağıtılacak.

Mezopotamya Ajansı'ndan Metin Yoksu'ya konuşan SES Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, koruyucu siperleri yapanların ağırlıkta KHK’yle işlerinden ihraç edilen sağlık emekçileri olduğunu vurgulayarak, "En çok risk grubunda bulunan sağlık emekçileridir. Maske ve siperlerin Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanması gerekmektedir ama maalesef bunların yeterince karşılanmadığını bildiğimiz için dayanışmayı yükseltmek için maskeleri tüm sağlık emekçileri için ürettik" dedi.

Fiziksel temasın kesilmesini her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Topkan, "Sosyal dayanışmanın en fazla olması gereken dönemlerden birinden geçiyoruz. Amacımız tüm sağlık kamu emekçilerinin insanlığı korurken oluşacak enfekte vakalarının en aza indirgemek istiyoruz. Onların korunması amacıyla biz de desteğimizi sunmaz istedik. Tüm malzemeleri sendikamızın desteği ile alırken, yapımları ise üyelerimiz tarafından yapıldı" dedi.

Topkan şöyye konuştu: "İhraç edilmiş dahi olsalar kamu emekçileri kendilerini sağlık ordusunun birer parçası olarak gördükleri için bugün diğer sağlık emekçisi arkadaşları için emek harcıyor. Bu vesile ile bir kez daha Sağlık Bakanlığı'na, ihraçların komisyonlarda oyalanmadan işlerine geri dönmelerini ve koronavirüs ile mücadelede görevlerini yapmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi. (MA)