TTB'den itiraz: Özel hastanelerden şikayet var

Türk Tabipleri Birliği, bazı özel hastanelerde Covid-19 hastalarından ücret ve ilave ücret talep edildiğine dair taraflarına başvuru yapıldığını belirterek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yazı gönderdi. Tabipler özel ve kamu hastanesi fark etmeksizin tüm sağlık hizmetlerinin ücretsiz kullanılmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, korona virüsü salgını sürecinde özel hastaneler tarafından hastalardan talep edilen ücretlerde artış olduğuna dair şikayetlerin kendilerine iletildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na (SGK) yazı gönderen tabipler, salgın sürecinde, Türkiye’de yaşayan herkesin herhangi bir ayrım gözetilmeksizin Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında kabul edilmesi ve prim, ilave ücret ve katılım payı da dahil hiçbir ücret ödemeden kamu-özel tüm sağlık kurumlarında sunulmakta olan bütün sağlık hizmetlerini, yapılacak planlama kapsamında kullanabiliyor olması gerektiğini belirtti.

‘ÜCRET ÖDEMEDEN SAĞLIK HİZMETLERİ KULLANILMALI’

TTB Başkanı Sinan Adıyaman’ın imzasıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a hitaben gönderilen yazıda, “Sayın Bakan, ülkemiz de dahil 199 ülkeyi kapsayan Covid-19 pandemisi, sağlık sistemimizin insanımızı hastalandığında bile mağdur eden yönlerini bir bir ortaya çıkarmaya devam ediyor” denildi.

Sağlık Bakanı’nın açıklamalarına karşın, bazı özel hastanelerde Covid-19 hastalarından ücret ve ilave ücret talebinin yarattığı sorunlarla ilgili haber ve başvuruların taraflarına ulaştığını belirten Adıyaman şunları kaydetti:

"Covid-19 pandemisi süresince, ülkemizde yaşamakta olan herkes herhangi bir ayrım gözetilmeksizin, Genel Sağlık Sigortası kapsamında kabul edilmeli, prim, ilave ücret ve katılım payı da dahil hiçbir ücret ödemeden kamu-özel tüm sağlık kurumlarında sunulmakta olan bütün sağlık hizmetlerini, yapılacak planlama kapsamında, kullanabiliyor olmalıdır. Bu bağlamda, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın daha fazla Başkanlığı'nın, Sağlık Uygulama Tebliği’nde gerekli düzenlemeleri daha fazla kaybetmeden gerçekleştirmesinin sağlanmasının gerekli ve uygun olacağını düşünüyoruz." (DUVAR)

Etiketler sağlık korona covid