Samsun Tabip Odası Başkanı Erkan: Hekimler korkmuyor, sorumlu davranıyor

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Pandemi Servisi sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran'ın korona krizi nedeniyle yaptığı açıklamalarla ilgili özür dilemesini değerlendirdi. Erkan, "Meslektaşlarımız, kaygı ve korku hareket etmiyor, topluma karşı sorumluluklarının gereğini yapıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Mehmet Rebii Özdemir

SAMSUN - Korona virüsü ile ilgili Youtube'da yaptığı açıklamanın ardından özür dileyen 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Pandemi Servisi sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Savran'ın topluma karşı sorumluluğunu yerine getirdiğini belirten Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, "salgınla mücadele ederken hekim meslektaşlarımız her açıdan korunmalı" dedi.

"Yaklaşık on gün önce Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dr. Güle Çınar meslektaşımıza yapılan muamelenin başka bir şeklinin DEÜ’den Doç. Dr. Savran’ la yeniden yaşanmasını üzüntüyle izliyoruz" diyen Samsun Tabip Odası Başkanı Erkan şunları söyledi: "Hekimler her şeye rağmen, daima bilimsel bilginin kılavuzluğunda ve toplum yararını önceleyerek halkı bilgilendirmeli ve hastalıkla, salgınla savaşmaya devam etmelidir, bundan sonra da aynı tutumu sürdürmeye devam edecekleridir. Burada salgın yönetimi başlangıcında olduğunun aksine olumlanamayacak hale evrildiğini hisseden meslektaşlarımızın, kaygı ve korku ile değil topluma karşı sorumluluğunun gereğini yapması gerekeni yaptığını gözlemliyoruz. Başka ülkelerde sağlık çalışanları alkışlanırken ve desteklenirken, bahsi geçen meslektaşlarımız gibi salgına karşı özveri ile çalışan hekimlere yönelik bu tür tutumlar hekim kitlesinin ve sağlık çalışanlarının motivasyonunu bozuyor. Yalnız bırakılmışlık duygusunu pekiştiriyor. Bu durum salgına karşı topyekün mücadele direncini olumsuz etkileme tehlikesi taşıyor. Bütün idareciler içinden geçmekte olduğumuz zorlu süreçte hekim meslektaşlarımızı her açıdan koruyup kollamalı. Bunu salgınla mücadelenin olmazsa olmazı olarak gördüğümüzün altını bir kez daha çiziyoruz."

İkinci 'doktordan özür diletme' vakası İzmir'de yaşandıİkinci 'doktordan özür diletme' vakası İzmir'de yaşandı

Etiketler sağlık hekim korona