'Hanta virüsü'nden ölüm tartışması

Çin'de hanta virüsünden bir kişinin öldüğü haberi sosyal medyada tartışma yarattı. Türkiye'de de ilgi çeken tartışmada 'yeni salgın' iddiası ortaya atıldı. Ancak bu virüste salgın tehlikesi yok

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in İngilizce yayın yapan büyük haber portallarından Global Times China, ülkenin batısındaki Yunnan eyaletinde hanta virüsü tespit edilen bir kişinin işe giderken otobüste hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şandong (Shandong) eyaletinde meydana gelen olay sonrası otobüste bulunan diğer 32 kişiye de test yapıldığı açıklandı. Global Times'ın haberinin ardından sosyal medyada yeni bir salgının ortaya çıkabileceği yorumları yapıldı, Twitter'da "hantavirüs" etiketi dünya çapında ve Türkiye'de trend konular arasına girdi. Birçok kişi bu gizemli virüsle ilgili paylaşım yaparken, korkularını dile getirdi.

SALGIN TEHLİKESİ YOK

Daha önce ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir kişi 2012 Ağustos'unda hanta virüsü teşhisi ile hastaneye kaldırılmış ve hayatını kaybetmişti. Bilim insanları hanta virüsünün ilginç ve ender görülen bir hastalık olduğunu, yayılma hızı ve öldürme riskinin tahmin edilemediğini söylüyor. Farelere veya fare idrarı, tükürüğü veya dışkısına temasla insanlara bulaşan hanta virüsü, "Hantavirüs Akciğer Sendromu" (HPS) adı verilen hastalığa yol açıyor. İnsandan insana bulaşmayan hanta virüsü salgın tehlikesi yaratmıyor. (Kaynak: Euronews)