Kolombiya'da karantina ilan edildi

Almanya'da sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor, Kolombiya 19 günlük karantinaya karar verdi. Küba da ülkeye girişlere sınırlama getiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Korona virüsü taşıdığı tespit edilen insan sayısı 275 bini aştı,  11 bin 397 kişi öldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşam yaptığı açıklamaya göre Türkiye'deki vaka sayısı 670'e ölenlerin sayısı 9'a yükseldi. Sağlık Bakanlığı dün yayınladığı genelgeyle tüm vakıf ve özel hastaneleri "pandemi" hastanesi ilan etti.

Pandeminin yeni merkez üssü olduğu DSÖ tarafından ilan edilen Avrupa'da durum şöyle: İspanya'da vaka sayısı 21 bini, Almanya'da 19 bini, Fransa'da 112 bini aştı. Almanya'nın en büyük  eyaleti Bavyera'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ABD'de de eyaletler vakaların hızlı artışını durdurmak için önlemler alınıyor. ABD'de 19 bin aşkın Koronavirüs vakası bulunuyor.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, tüm ülkeyi 19 gün boyunca karantina altına almaya karar verdiklerini ilan etti. Karantina kararı salı günü yürürlüğe girecek ve o zaman kadar da başkent Bogota'da 'karantina tatbikatı' yapılacak. Ülkede şu ana kadar 158 yeni tip Koronavirüs vakası tespit edildi.

Tayland, şu ana kadar en fazla günlük vaka artışını yaşadı. Asya ülkesinde 89 yeni Kovid-19 vakası görüldüğü açıklandı.

KÜBA DA KAPILARI KAPATIYOR

Küba Cumhurbaşkanı Miguel Diaz-Canel, Kovid-19'u, "benzeri görülmemiş bir zorluk" olarak nitelendirerek, "Ülkeye girişe bir düzenleme getireceğiz, yalnızca Küba'da ikamet edenler ülkeye girebilecek. Ekonomik faaliyetleri güvence altına alacağız." ifadelerini kullandı.