'Singapur olma şansımızı kaybettik, enerjimizi İtalya olmamaya harcamalıyız'

Sağlık Bakanlığı Korona Virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap uyardı: "Az test yaptığımızı, hastaların yüzde 20'sinin hastaneye gelip tanı aldığını düşünürsek kritik eşiğe günler önce ulaşmış olmamız da olası. Hong Kong, Singapur olma şansımızı kaybettik. Bundan sonra tüm enerjimizi İtalya olmamaya harcamalıyız."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı Korona Virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'nin 'kritik olgu' eşiğine ulaştığını açıkladı.

Virüs ile ilgili çalışmalar yürüten Sağlık Bakanlığı Korona Virüsü Bilim Kurulu Üyesi Azap, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Azap, Türkiye'nin "kritik eşik olan 100'e ulaştığını" söyledi.

Alpay Azap, mesajında şöyle dedi: "Türkiye kritik olgu eşiği olan 100’e ulaştı. Az test yaptığımızı, hastaların yüzde 20’sinin hastaneye gelip tanı aldığını düşünürsek kritik eşiğe günler önce ulaşmış olmamız da olası. Hong Kong, Singapur olma şansımızı kaybettik. Bundan sonra tüm enerjimizi İtalya olmamaya harcamalıyız. Türkiye’nin bu salgını kontrol edebilecek sağlık alt yapısı, özveriyle çalışan bilgili ve deneyimli sağlık çalışanları olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımızın da desteği ile en az sayıda vaka ile bu salgını atlatacağımızı umuyorum."