Prof. Alpay Azap: Önlemlere uyulursa 5 bin, uyulmazsa 30 bin'e çıkabilir

Korona virüsü Bilim Kurulu üyesi Prof. Alpay Azap, vaka sayısının böyle giderse 3-4 hafta içinde 5 bini bulacağını, fakat 30 bine bile yükselebileceğini belirterek herkesin alınan önlemlere uyması gerektiğini söyledi. Kurul üyesi Prof. Ateş Kara ise okulların kapalı kalma süresinin uzayabileceğini, bir yıl içinde de aşı üretilmesini beklemediğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, korona virüsü salgınında Türkiye'deki vaka sayısının 3-4 hafta içerisinde 5 bine ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Katıldığı Habertürk canlı yayınında konuşan Azap şöyle konuştu:

"3-4 hafta içerisinde vaka sayısının 5 bin civarında olmasını bekliyoruz. Ama bu çok kritik sayı 30 bin bile olabilir, vatandaşlarımızın önlemleri alması lazım. Uyarılara dikkat etmesi lazım. Böyle olursa, 3-4 binde sayıyı sınırlı tutabiliriz."

'OKULLARIN KAPALI KALMA SÜRESİ UZAYABİLİR'

Sağlık Bakanlığı korona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, okulların kapalı kalma süresinin uzayabileceğini söyledi. Türkiye'de görülen vaka sayısının artacağını belirten Kara, "Bugün sayı 47, belki bu 57, 67 de olabilir. Ama dikkat ettiğimiz müddetçe bizim eğrimiz çok küçük kalacak. Önümüzdeki 1,5-2 aylık periyodu da bu şekilde atlatabilirsek, o zaman Türkiye bu salgını en başarılı yenen ülkelerden biri haline gelecek" ifadelerini kullandı.

Mevcut vakaların direkt veya dolaylı yurtdışı bağlantılı olduğu için yurtiçi dolaşım olmadığını söyleyen Kara, bu yüzden şu aşamada ekstra önleme gerek olmadığını belirtti. Farklı bir vaka olması durumunda direkt olarak lokantaların kapatılması, alışveriş merkezlerinin tamamen kapatılması, marketlerin belirli saatlerde çok az sayıda veya belirli sayıda kişinin içeride bulunmasını gibi önlemlerin alınabileceğini kaydetti. Kara, korona virüsü aşısının önümüzdeki bir yıl içinde üretilmesini beklemediğini de sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)