Milano'da yaşayan Kıbrıslı gencin korona virüsü videosu gündem oldu

Korona virüsünün en çok etkilediği ülkelerden İtalya'da tıp eğitimi alan Kıbrıslı bir öğrenci çektiği videoyla gündem oldu. Virüsün İtalya'da bu denli yayılma sebebini, "bir yanda panik yapanlar ve diğer yanda önemsemeyenler"e bağlayan öğrenci, videoyu 1 vaka görülen Kıbrıs'ın aynı duruma düşmemesi için çektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü sebebiyle karantinaya alınan ve yüzlerce kişinin öldüğü İtalya'da yaşayan Kıbrıslı bir tıp öğrencisi, çektiği videoyla sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Genç öğrenci İtalya'da virüsün nasıl hızla yayılarak salgına dönüştüğünü ve insanların konuya yaklaşımını kendi yorumlarıyla aktardı. Şu ana kadar 1 korona virüsü vakası görülen memleketi Kıbrıs'ın aynı durumu yaşamaması için bilgi vermek istediğini söyleyen öğrenci, video açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kendi videomu paylaşmak garip olsa da Kıbrıs için bir gailem var, o yüzden paylaşıyorum. Bugün Kıbrıs’ta olanlarda, iki üç hafta önceki İtalya’yı görürüm. Burada sonuçlar kötü oldu. Orada da olmasın diye biraz bu süreçten bahsetmek istedim. Amacım virüs hakkında bilgi vermek ve nasıl davranmanız gerektiğini size söylemek değil; bunu layıkıyla yapan kuruluşlar var. Amacım, tüm bunun bir oyun olmadığını anlatmak; tedbirler alındığı sürece korkulacak bir şey olmadığını, ama bilinçsiz davranışların ne gibi felaketlere davetiye çıkarabileceğini hatırlatmak. Şu an panik yapma zamanı değil, vakalar yok denecek kadar az. Ama ileride ne olacağını herkesin şimdi alacağı sorumluluk belirleyecek."

'İKİ HAFTA EVDE DURSALARDI BUNLAR OLMAZDI'

İtalya’da durumun bu hale gelmesinin sebebini, "bir yanda panik yapanlar ve diğer yandan önemsemeyenler" olarak açıklayan öğrenci, insanların rehavet yaşayarak evden çıkmaya devam etmesi nedeniyle virüsün hızla yayıldığını söyledi. "Sadece bir iki hafta evde durulsaydı şu an bu durumda olunmayacaktı" diyen Kıbrıslı genç, gençlerin virüsten pek etkilenmediği için bencillik yaptıklarını da belirtti. (HABER MERKEZİ)

Juventus'lu Rugani'de korona virüsüJuventus'lu Rugani'de korona virüsü

Yeni araştırma: Korona virüsü havada birkaç saat kalabiliyorYeni araştırma: Korona virüsü havada birkaç saat kalabiliyor

İtalya'da korona virüsü günlüğüİtalya'da korona virüsü günlüğü

Süper zenginlerin korona virüsü önlemi: Özel doktorlarla felaket sığınaklarına kaçıyorlarSüper zenginlerin korona virüsü önlemi: Özel doktorlarla felaket sığınaklarına kaçıyorlar

Küresel Gündem... İlhan Uzgel: Korona virüsü küresel bir krizi tetikleyebilirKüresel Gündem... İlhan Uzgel: Korona virüsü küresel bir krizi tetikleyebilir