Ayağına iğne battı iki ay çıkarılamadı

Van'ın Muradiye ilçesinde ayağına batan iğne nedeniyle hastaneye giden 12 yaşındaki Çiğdem Solmaz'a 2 ay sonrası için ameliyat günü verildi. Ancak ameliyatta da iğne çıkarılamadı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Ayağına batan bir iğne için Muradiye Devlet Hastanesi'ne giden ancak günlerce bekletildikten sonra başarısız bir ameliyat geçiren Çiğdem Solmaz sakat kalma riski ile karşı karşıya kaldı. Solmaz Van’daki başka bir hastanede ameliyat olarak tehlikeyi atlattı.

Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan devlet hastanesi bir süredir hem doktor açığı hem de teknik yetersizlikler nedeniyle sağlık hizmeti veremez hale geldi. Bu durumun mağdurlarından biri de 12 yaşındaki Çiğdem Solmaz oldu. Solmaz, ayağına batan iğne nedeniyle iki ay önce Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak ameliyat için 2 ay sonrasına gün verildi. Durumu acil olduğu halde 2 ay sonra ameliyata alınan Çiğdem Solmaz’ın ayağındaki iğne ise çıkarılamadı. Sakat kalma riski ile karşı karşıya kalan Solmaz ailesi tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne götürüldü ve ameliyat edildi. Yaklaşık 20 dakika süren ameliyatın ardından iğne çıkarıldı ve 2 aydır yürüyemeyen Çiğdem Solmaz sağlığına kavuştu.

Baba Remzi Solmaz, kızının neredeyse sakat kalmak üzere olduğunu belirterek, “Bize 'iğne ayakta kalırsa bir zararı olmaz' dediler. Onlara çıkan iğneye iyice bakarak üzerindeki pası görmelerini ve bunun ilerde nelere yol açabileceğini sormak istiyorum. İğnenin fotoğrafını bu nedenle sizinle paylaşıyorum. Muradiye Devlet Hastanesi'nin ciddi sorunları var. Hastanenin ilgilenmediği hastalar başka yerde çare arıyor. Çaresizlikten veterinere giden bile var" diye konuştu.

Olayla ilgili hastane yönetimi ise aramalarımıza 'açıklama yapabilecek yetkililerin uygun olmadığı' yanıtını verdi. (DUVAR)

Etiketler Van Muradiye iğne