Vegan Günü etkinliğine iki bin kişi katıldı

Türkiye Vegan Derneği'nin gerçekleştirdiği Dünya Vegan Günü etkinliğine yaklaşık iki bin kişi katıldı. Etkinlik kapsamında paneller, atölye çalışmaları, kitap tanımları ve fotoğraf sergileri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Vegan Derneği'nin (TVD) düzenlediği "Dünya Vegan Günü Türkiye 2019 Etkinliği" 3 Kasım Pazar günü, Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'de yapıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, yaklaşık iki bin kişinin katıldığı organizasyonda farklı konularda 10’dan fazla konuşmacının yer aldığı paneller, ürün sergileri, tadım etkinlikleri, vegan mutfak atölyesi, çocuklarla hayvanlar etkileşimi resim atölyesi, kitap tanıtımları ve hayvan hakları temalı fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

Hayvan hakları, sağlık ve ekoloji alanında uzman konuşmacıların yer aldığı panele, Prof. Dr. Hakan Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi Barika Göncü, Çevre Bilimci Canan Orhun, Dr. Murat Kınıkoğlu, Dr. Suat Erus, Deneye Hayır Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Melda Onur ve Dr. Oğuzcan Kınıkoğlu, Dr. Munkhtsetseg Banzragch Yağcı, diyetisyen Didem Varol, sanatçı Ayça Tekindor, Türkiye Vegan Derneği Başkanı Ebru Arıman konuşmacı olarak katıldı.

Basit Vegan Platformu’nun kurucusu gazeteci Şebnem Turhan da atölye çalışmasıyla etkinlikte yer aldı. Çocuklar için de "Çocuklarla Hayvanlar Etkileşimi Resim Atölyesi" düzenlendi. Çocukların çalışmaları daha sonra TVD tarafından sergilenecek.

Akademik çalışmalar için ayrı bir başvuru ve irtibat masası oluşturulan etkinlikte, çeşitli akademik çalışmalara temel oluşturacak kaynak sağlanması adına katılımcılarla araştırmacılar bir araya geldi.

İNTERAKTİF ANKET ÇALIŞMASI YAPILDI

Etkinlikte eş zamanlı interaktif bir anket çalışması da yapıldı. Çalışmada ilk olarak ziyaretçilere bu etkinlikte bulunma nedenleri soruldu. Katılımcıların yüzde 50,6’sı “Vegan olduğu için” bu etkinlikte bulunduğu yanıtını verirken, yüzde 24,8’i “Veganlığa ilgi duyduğu için”, yüzde 15’i “Vejetaryen olduğu için” ve yüzde 8’i de “Merak ettiği için” etkinlikte bulunduğunu ifade etti.

Veganlık hakkında yeterince bilgi sahibi misiniz sorusuna katılımcıların yüzde 52,6’sı “Evet” yanıtını verirken yüzde 47,4’ü “Hayır” şeklinde cevapladı. “Ev dışında beslenme konusunda alternatifleriniz yeterli mi?” sorusunu katılımcıların yüzde 88’i “Hayır”, yüzde 12’si “Evet” olarak yanıtladı.

"Hayvansal ürünleri hayatınızdan çıkarma sebebinizi en iyi ne açıklar" sorusuna 3 seçenekli oranlama yapma şansı verilen katılımcılar, 10 üzerinden 8,4 ile birinci sırada “Hayvan Hak ve Özgürlükleri”, 10 üzerinden 6,3 ile ikinci sırada “Sağlık”, 10 üzerinden 6 ile üçüncü sırada “Ekoloji” ve 10 üzerinden 1,2 ile son sırada “Diğer” nedenlerini işaretledi.

Etkinliğin değerlendirmesinin de yapılması istenen ankette, “Bugün burada daha önce duymadığınız bir bilgi aldınız mı?” sorusuna, katılımcıların yüzde 87,3’ü “Evet”, yüzde 12,7’si ise "Hayır” yanıtı verdi. “Şu ana kadar duyduklarınızdan ne derece etkilendiniz?” sorusuna, yüzde 79 “Etkilendim”, yüzde 17,3’ü “Kısmen etkilendim” ve yüzde 3,7’si de “Etkilenmedim” cevabı verildi.

Etkinlikte katılımcılara çeşitli vegan ürünlerin yanında "Vegan Başlangıç Kılavuzu" da hediye edildi. (HABER MERKEZİ)