Luna Fenner'in yüzündeki doğum lekesi tedavi edilecek

Henüz yedi aylık olan ABD'li Luna Fenner, nadir bir hastalıktan muzdarip. Yüzünün büyük bir kısmını kaplayan doğum lekesinin tedavisi için 18 ay içinde en az altı operasyon geçirecek.

Google Haberlere Abone ol

ADUVAR - Oldukça nadir görünen bir deri hastalığına sahip olan ABD’li kız çocuğunun yüzündeki doğum lekesi Rusya'da ışınla tedavi edildi. Henüz yedi aylık olan Luna Fenner "kojenital melanositik navüs" hastalığından muzdarip. Bu hastalık nedeniyle yüzünün bir bölümünü kaplayan bir doğum lekesi mevcut. ABD’deki doktorların, minik bebeğin beş yıl boyunca yaklaşık 80 ameliyat geçirmek zorunda kalabileceğini, narkoza dayanamayacağı için yaşının ilerlemesi gerektiğini söylemesinin ardından 35 yaşındaki Floridalı anne Carolina Fenner, çareyi Rusya’da bir klinikte buldu.

Fenner, doğum lekesinin cilt kanserine yol açması endişesiyle geçtiğimiz ay kızını da alarak Rusya’nın Krasnodar şehrine seyahat etti. Burada geliştirilen farklı bir lazerli tedavi yöntemi sayesinde tedavi edilebilecek.

Krasnodar’da bebeğin tedavisini üstlenen lazer ve fotodinami kliniğinin yöneticisi Andrey Aleksutkin, “İlk operasyon oldukça başarılı geçti, minik bebeğin yüzündeki doğum lekesinin bir kısmını tedavi ettik” açıklamasını yaptı.

Aleksutkin’in açıklamalarına göre minik kız şu an gayet sağlıklı bir biçimde yiyip içebiliyor ve herhangi bir ilaç tedavisine ihtiyaç duymuyor. Minik kız, 18 ay içerisinde söz konusu lazer kliniğinde altı ila sekiz operasyon daha geçirecek. Her bir operasyonunun maliyeti 25 bin dolar olduğundan ötürü, aile minik kızlarının tedavisinin tamamlanabilmesi için internet üzerinden bir bağış kampanyası başlattı.

Büyük doğum lekelerine sahip olan insanların cilt kanserine yakalanma oranlarının yüzde beş ila 10 aralığında olduğunu açıklayan Aleksutkin, mevcut durumda Luna’nın herhangi bir kanser riski taşımadığını açıkladı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler Rusya ABD tedavi