Zeltiq Coolscupting Teknolojisi Hakkında

Google Haberlere Abone ol

Vücudu biçimlendirmek için, diyet ve egzersizle atılamayan yağları parçalayıcı özelliği olan bir tekolojidir Zeltiq CoolSculpting™…

Ameliyatsız olarak inatçı yağlardan kurtulmak artık mümkün! Zeltiq CoolSculpting™ tüm bölgelere uygulanabilmektedir, karın, basen, bacak, kol, sırt ve bel olmak üzere inatçı ve kalıcı yağları %20 ile %40 oranında azaltmaktadır. CoolSculpting vücut biçimlendirme sağladığı bölgelerdeki yağların soğutularak hücresel bütünlüğün bozulmasını ve bu yağların vücuttan atılmasını sağlar, bu işlem sonrasında iyileşme sürecine ihtiyaç olmaz. Sosyal ve iş hayatınızdan uzak kalmadan, uzun tedavi sürecine ihtiyaç olmadan tek seansla bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

CoolSculpting Bölgesel İncelme Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Vücuttaki bölgesel fazlalıkların, tek bir seansla ameliyata gerek olmadan yüzde 20-40 oranında yağ dokusunun yok edilmesini sağlayan bir işlemdir. CoolSculpting bölgesel incelmede tek bir seansla sonuç alınması yoğun iş temposu ya da hayat karmaşası içinde zaman kaybetmeden sonuca ulaşılması en çok tercih edilme sebeplerinin başında gelmektedir. Her yaşta kadın ve erkeklere uygulanabilmekte ve acı ve ağrı hissetmeden bıçak altına yatmaya gerek kalmadan bölgesel fazlalıkları büyük ölçüde azaltır. Cerrahi bir işlem olmadığı için hastalar kolaylıkla günlük yaşantılarına dönebilirler, çünkü iyileşme sürecide yoktur, kolay bir işlemdir.

CoolSculpting FDA onaylı bir tedavidir, milyonlarca hastaya uygulanmış ve etkisi kanıtlamıştır. Yağ hücrelerini kalıcı olarak yok eden bu tedavinin avantajlarını şöyle sıralayabiliriz;

    • Anestezi ve cerrahi müdahale gerektirmez
    • İşlem sonrasında hastalar günlük yaşantılarına dönebilir ve iyileşme süreci yoktur
    • Uygulama kas üstündeki dokulara yapılır ve bu sebeple çevre dokular zarar görmediği için morarma ve ödem gibi yan etkiler görülmez
    • Vücutta çukur, çöküntü ve dalgalanma görülmez
    • Acı ve ağrı hissedilmez
    • Her yaşta erkek ve kadına uygulanabilir.

CoolSculpting Nasıl Uygulanır ve Sonuçları Ne Zaman Görülür?

Zeltiq CoolSculpting 30-60 dakikada tek seansta yeterli olan ve kas üzerindeki yağ dokusunu eriten bir tedavidir. Vücudun birçok bölgesinde uygulanabilir ve buradaki yağların erimesini ve vücudun şekillenmesini sağlar. Acısız ve ağrısız olarak soğuk lipoliz dediğimiz teknoloji ile yağ hücreleri parçalanır. Hastanın uygulama yapılacak alanını belirledikten sonra, bu bölgeler cildi korumak için özel bir malzeme ile kaplanır. Cihaz uygulama bölgesindeki yağ hücrelerini vakumlayarak soğutur, bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer. Soğuyan yağ hücrelerinde cryolipolysis teknolojisi sayesinde yapısal değişiklik başlar. Böylelikle uyulacak başlığa göre 30 -60 dakika gibi bir sürede yağ hücrelerindeki yok olma süreci başlamış olur.

Yağ hücreleri değişim yaşamaya başladıktan sonra lenf sistemi yoluyla iki hafta sonra vücuttan atılmaya başlar. İstenilen sonuç ise 6-7 hafta sonra alınır ve bölgesel yağların bir kısmı tamamen yok olur ve kalıcılık sağlar.

.

Tedavi Sonrasında Ne Yapılmalıdır?

Tedavi sonrasında kalıcılığı desteklemek için kişilerin kilo kontrolü sağlaması gerekir. Fazla kilo almamaya dikkat edilmesini öneriyoruz ancak herhangi bir diyet uygulamaya gerek yoktur. Sağlıklı yaşan içinde yediğimiz içtiğimiz her şeye dikkat etmemiz gerektiği gibi kilo almamak ve kalıcılığı korumak içinde dikkatli beslenilmelidir. Uygulama kilolu kişilere bu yüzden önerilmemektedir, çünkü amaç bölgesel fazlalıkları ortadan kaldırmak ve daha biçimli bir vücut yapısı sağlamaktır. İdeal kilosuna yakın olan bölgesel yağlarından kurtulamayan, egzersiz ve diyetle çözüm bulamayan kişiler için idealdir. Unutulmaması gereken CoolSculpting, zayıflamak için değil bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için geliştirilmiş bir teknolojidir. Dr.Mustafa Karataş muayenehanemizde bu işlem için uygun olup olmadığınızı, nasıl sonuçlar alacağınızı öğrenebilir ve uzman kadromuzla bölgesel fazlalıklarınızdan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

İLANDIR.