Mideden yemek borusu, bağırsaktan mide yapıldı

Kanserli yemek borusu alınan hastada yeniden kanser gelişti. İlk ameliyatta yemek borusu alınan kadın hastaya bu sefer kalın bağırsağından mide ve yemek borusu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum'da kanserli olan yemek borusu alınarak midesinden yemek borusu yapılan kadın hastanın midesinde de kanser gelişti. 50 yaşındaki Neşe Çınar'ın bu kez mide ve yemek borusu alındı, kalın bağırsak kullanılarak yeniden mide ve yemek borusu yapıldı.

3 yıl önce yutkunma şikayetiyle gittiği hastanede kanser olduğunu öğrenen şeker hastası Çınar, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat oldu. Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Mehmet Hamdi Sakarya'nın yaptığı operasyon sonucu midesinden yemek borusu yapılan hastaya üç yıl sonra yeniden mide ve yemek borusu yapıldı. Dr. Sakarya, "Hastamızda ikincil kanser gelişince ameliyatla kanserli midenin tamamını ve yemek borusunu alıp kalın bağırsağından mide ile yemek borusu yaparak kalın bağırsağını boyun bölgesine getirdik. Ameliyatımız çift organ rezeksiyonlu revizyon cerrahisi ve şeker hastalığında da tam bir başarı göstermesi yönüyle literatür verilerine göre dünyada yapılmış ilk olma özelliği taşıyor. Bu operasyonun bilimsel dergilerde yayınlanması için gerekli çalışmalara başladık" dedi.

Sakarya, Çınar'ın günlük 60 ünite insülin kullanan bir şeker hastası olduğunu belirterek, "Ameliyat sonrası hastamızın şeker hastalığı da özgün ameliyat modelimize bağlı olarak ikincil etkiyle tamamen düzeldi. Dünyada bir ilk olan operasyonu yaptık. Ameliyat sonrası hastamızın artık şekeri yükselmiyor, yutkunma sorunu da kalmadı. Hastamızı sağlıklı şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. (ERZURUM/AA)