Yeni kanser tedavisi için 7 milyar dolarlık anlaşma

AstaZeneca ve Daiichi Sankyo, mide ve göğüs kanseri tedavisi için işbirliği kararı aldı. Yeni tedavi yöntemi geliştirilmesi ve bunun ticarileştirilmesi için atılan imzanın bedeli ise 7 milyar dolar...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Krallık merkezli AstraZeneca ve Tokyo merkezli Daiichi Sankyo, yeni bir kanser tedavisinin geliştirilmesi ve söz konusu tedavinin ticarileştirilmesi için 6.9 milyar dolarlık anlaşma imzaladı.

İki şirket, Daiichi’nin mide ve göğüs kanserlerinde kullanılan kemoterapi ilaçlarını hedef alan antikorlar üzerindeki tedavisinde çalışacak. Söz konusu anlaşma kapsamında şirketlerin, küresel geliştirme ve ticarileştirme maliyet ve kârlarını paylaşacağı belirtilirken, yalnızca Japonya’da Daiichi’nin özel hakları olacağı vurgulandı.

AstraZeneca, söz konusu girişime 3.5 milyar dolarlık hisse satışıyla kaynak sağlayacak.

Anlaşmaya göre, AstraZeneca Daiichi’ye 1.35 milyar dolarlık ön ödeme yapacak ve söz konusu ödemenin yarısı uygulama sırasında yarısı da bir yıl sonra alınacak.

Düzenleyici onayını kapsayan satışlarla ilgili diğer ödeme aşamalarını kapsayan 3.8 milyar dolar ve 1.75 milyar dolarlık satışlarla ilişkili aşamalara ilişkin ödemelerle birlikte, koşullu ödemelerin de 7 milyar dolara ulaşabileceği öngörülüyor.

Söz konusu gelişmenin ardından Daiichi hisseleri yüzde 15 yükseldi.

(DHA)

Etiketler kanser ilaç