Hastaneden telefon: Malzeme yok ameliyatınızı yapamıyoruz!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde malzeme eksikliğinden dolayı birçok ameliyat ertelendi. Hastane, ameliyat olacak hastaları arayarak, 'Malzeme yok, ameliyatınızı yapamıyoruz' dedi. Aksaray SES Şube Başkanı Aydın Erol'la Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki son durumu konuştuk...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde gerekli malzemelerin olmaması nedeniyle ameliyat hizmetlerinin verilemediği iddia ediliyor. Geçen pazar ve pazartesi günü hastane tarafından ameliyat olacak hastalar telefonla aranarak, "Malzeme yok, ameliyatınızı yapamıyoruz" denildi. Söz konusu hastalar da hastanenin şikayet bölümüne ameliyatların yapılmadığı bilgisini iletti. SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol ise salı gününden itibaren rutin ameliyatların yapıldığını söyleyerek hastanedeki durumu, “Daha önce ameliyat için başvuranlara gönüllü bir şekilde liste verilerek, 'bu malzemeleri alman gerekiyor' deniliyor” diye aktardı.

'MALZEME OLMADIĞI İÇİN AMELİYATLARIN OLMAYACAĞI SÖYLENDİ'

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyatların yapılmadığına dair haberlere ilişkin hastane yönetimi tarafından dün bir açıklama yapıldı. Yönetim, ameliyatların yapılmadığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Fakat hastanenin şikayet bölümünde hastalar da ameliyatların yapılmadığını iddia etti. SES Aksaray Şube Başkanı Aydın Erol, hastanede birçok malzemenin eksik olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Geçtiğimiz pazar akşamı ve pazartesi günü ameliyata çağrılacak bir çok hastaya malzeme olmadığı için ameliyatların olmadığı söylendi. Bu durum salı gününden sonra biraz daha normalleşti. Vakalar rutin alınmaya başlandı. Ancak 10-15 gün içerisinde eğer ihale yapılmazsa ciddi bir sorunla karşı karşıya kalacağız."

Cerrahpaşa ve İstanbul Tıp Fakültesi eylemde: Acil ödenek istiyoruz!Cerrahpaşa ve İstanbul Tıp Fakültesi eylemde: Acil ödenek istiyoruz!

'BAŞKA ÇARE OLMADIĞI İÇİN MALZEMELERİ HASTA ALIYOR'

Ameliyat olacak hastalara liste verilerek 'bu malzemeleri alman gerekiyor' denildiğini belirten Erol, hastaların başka çare olmadığı için malzemeleri almak zorunda kaldıklarını anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Bu malzemelerin maliyeti 100 TL ile bin 500 TL arası değişiyor. Cuma gününden itibaren bu duruma SGK tarafından dikkat çekildi. Hastane bunları temin etmek zorunda. Etmediği takdirde eğer bu malzemeleri hastaya aldırırsa malzemenin parasını ister. Ayrıca SGK da hasta başına ciddi bir ceza keser. Birkaç gündür durum biraz daha stabil... Ameliyatlar azaldı. Şu an aksamaların çok hissettirilmediği görülüyor."

'BU DURUM SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL...'

Rektörlüğün hasta yakınlarına hiçbir şekilde malzeme aldırılmaması talimatı verdiğini ifade eden Erol, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin çevre hastanelerden malzeme temin ettiğini söyledi. Bu durumun sürdürülebilir olmadığını söyleyen Erol şunları söyledi, "Ne kadar eksik malzeme varsa listesi çıkartıldı. Geçtiğimiz Pazartesi günü malzeme olmadığı için ameliyatların çoğu yapılamadı. Birçok hastanede stokta olan malzemeler için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi istekte bulundu. Malzemelerin bir kısmı böylece temin edildi. Salı günü kısmen ameliyatlar yapıldı. Aksayan ameliyatlar hâlâ var. Bu ameliyatlar acil vakaları kapsamıyor. Bu durum sürdürülebilir değil; hem laboratuvar için hem de ameliyat malzemeleri için geçerli."

Hemşireler Cerrahpaşa'dan neden ayrılıyor?Hemşireler Cerrahpaşa'dan neden ayrılıyor?