İş yerindeki sorunlar eşinizi de uyutmuyor!

305 çiftin uyku düzeni incelendi: İş gerginliği sadece sizin değil, eşinizin de uykusunu kaçırıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ofiste stresli günler geçirdiğinizde geceleri uyumakta zorlanıyor musunuz? Gecenin üçünde salona giderken, çıt çıkarmamanıza rağmen eşiniz de sizin gibi uyanmış mı oluyor? ABD'de yapılan bir araştırma, iş yerinde sorun yaşayan kişilerin sadece kendilerinin değil, eşlerinin de uyku düzenlerinin bozulduğunu ortaya koydu.

Portland Eyalet Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, farklı mesleklerden 305 çiftin uyku düzeni incelendi ve şu sonuca varıldı: Bir kişinin iş yerinde yaşadığı sorunlar uyku düzenini etkileme noktasına geldiğinde, eşinin de uykusu kaçıyor. Çiftlerin aynı yerde çalışıyor olması veya benzer mesleklerle uğraşıyor olması halinde, bu durum daha da sık görülüyor.

Araştırmacılar, iş yerinde sorun yaşayan kişinin ertesi günün gerginliğini yaşadığını, eşinin ise empati kurarak onun için endişelendiğini belirtti. Aynı işi yapan çiftlerin ise birbirlerinin yaşadığı iş sorunlarını daha iyi anladığına, bu nedenle diğerine somut destek verecek çözümler için de kafa yorarak uykusuz kaldığına dikkat çekildi.

Araştırmayı gerçekleştiren iş ve örgüt psikolojisi uzmanı Charlotte Fritz, uykusu kaçan çiftlere iş sorunları hakkında konuşmamayı değil, uyumaya yakın saatlerde başka meselelerle meşgul olmayı önerdi. (Dış Haberler)