'Game of Thrones cinsel hayatı öldürüyor'

Televizyon cinsel hayatı olumsuz etkiliyor. Araştırmacılar, dizilerin etkisine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD'de yapılan bir araştırma, 'televizyonun cinsel hayatı öldürdüğünü' ortaya koydu. Araştırmacılar dünya çapında milyonlarca izleyicisi olan Game of Thrones dizisinin özellikle böyle bir etkiye yol açtığını vurguladı. Araştırmada, asıl 'cinsel hayat öldürücü'nün akıllı telefonlar olma ihtimaline dikkat çekilerek, bu konuda da ayrı bir inceleme yapılması gerektiği belirtildi.

YÜZDE 6 ORANINDA AZALDI

Delaware Üniversitesi'nden bilim insanlarının beş kıtada 80 ülkeden yaklaşık 4 milyon kişinin cinsel hayatları hakkındaki yanıtlarını analiz ederek yaptığı araştırma;

  • Evlerinde televizyon olan çiftlerin bir hafta içinde cinsellik yaşama oranının yüzde 6 daha düşük olduğunu ortaya koydu.
  • Buna göre, çiftler 1990 yılında ayda ortalama beş defa cinsel birliktelik yaşarken, bu sayı 2010'da üçe düşmüştü.
  • Araştırmada, "Dünya çapında insanlar elektronik dostluğu insan dostluğuna tercih etme eğilimi gösteriyor" denildi.
  • Araştırmacılar, insanların artık sevdiği dizilerin bölümlerini kaçırmamak için geç yattığını belirtti; Game of Thrones dizisinin adını özellikle anıp "Televizyonlar eskiden 22.30'da kapatılırdı, çiftlerin yapacak başka şeyi olmazdı" ifadelerini kullandı.
  • Cep telefonları içinse şu yorum yapıldı: "Cep telefonlarının her yerde olduğu ülkelerde asıl cinsellik öldürücü bu telefonlar olabilir."
  • Araştırmanın sonuçları, gelir, yaş veya eğitim seviyesinin bir televizyon sahibinin ne kadar cinsellik yaşadığını değiştirmediğini de ortaya koyuyor. (Dış Haberler)