Köpeğinizle dondurmanızı yemeniz doğru mu?

Köpekle dondurma paylaşılan video trend oldu: Dikkat edin, sağlıklı değil!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Your Dog dergisi editörü Sarah Wrigh, “Bir çok insan bunu yapıyor. Deniz kenarında gördüm. Ama ben yapamayacağım” diyor... Köpeğinizin yaladığı şeyi yalamanın, köpeğinizin yüzünüzü yalamasına izin vermekten daha kötü olduğunu açıklayan Sarah Wrigh, “Köpeğim yüzümü yalıyor ve ben buna aldırmıyorum. Daha çok, merhaba der gibi” diye ekliyor.

KÖPEĞİN TÜKÜRÜKLERİ BAKTERİ DOLU 

Köpekler diğer köpeklerin, kazların ve parkta ne kadar dışkı varsa hepsini yemekten hoşlanırlar. Battersea Dogs & Cats Home’un Sözcüsü, “Köpeğin tükürüğünde bakteri olur” diyor ve bu konuda uyarılar yapıyor: “Köpeğiyle bir şey paylaşmak isteyip istemedikleri sahiplerine bağlı, ama sonucu üzgün bir mide olabilir.”

KÖPEKLERE ZARARLI 

Battersea, “şeker yüzünden ve bazı köpeklerin süt ürünlerini sindirememesi yüzünden” diyerek dondurmanın köpekler için zararlı olduğunu belirtiyor.  Peki, köpekler hangi yaz yiyeceklerinin tadını çıkarabilir? Purple Bone’ın genel müdürü Jacob Van Nieuwkoop “Dondurulmuş yoğurt, bağırsaktaki bakterileri koruyor, Eğer köpeklerim de üzgün bir mide varsa, yoğurdu yalamalarına izin verirdim; bu bir probiyotik kaynağıdır" diyor. (Evrensel)

Etiketler dondurma köpek trend