Şeker cinselliği olumsuz etkiliyor

Diyabet cinselliği olumsuz etkiliyor. Sebep, şekerin kan akışını engellemesi ve sinirlere zarar vermesi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Vücuda hiçbir faydası olmadığı söylenen şekerin cinsel yaşamı da olumsuz etkilediği iddia ediliyor.

Uzmanlara göre; şeker, kanser riskini artırıyor, obeziteye neden oluyor, bağışıklık sistemini zayıflatıyor, kalbe zarar veriyor, karaciğer yağlanmasına yol açıyor, ciltte kırışıklık yapıyor ve hafızayı zayıflatıyor. Şekerin zararları bunlarla da sınırlı kalmıyor. İngiltere merkezli Daily Mail gazetesinin haberine göre beslenme uzmanı Cassandra Barns, "Şeker cinsel yaşamınızı sabote edebilir. Erkeklerde erektil disfonksiyona (sertleşme bozukluğu) neden olabilir" açıklamasında bulundu. Barns, şekerin kan akışını etkileyerek cinsel yaşamı bozduğuna dikkat çekti.

Uzmanlar, milyonlarca insanın tip 2 diyabet hastası olduğunu ancak hastalıklarından habersiz yaşadıklarını söylüyor. Tip 2 diyabetin; körlük, kalp krizi, ayak problemleri başta olmak üzere yaşam üzerinde birçok yıkıcı etkisi bulunuyor. Tip 2 diyabet ayrıca cinsel yaşamı da olumsuz bir şekilde etkiliyor.

YÜKSEK ŞEKER SİNİRLERE, DAMARLARA ZARAR VERİYOR

2 bin 22 kişinin dahil edildiği bir araştırmaya göre; insanların yüzde 80'i tip 2 diyabetin erektil disfonksiyona yol açabileceğini bilmiyor. Diyabetin cinselliğe zarar vermesine sebep olarak yüksek kan şekerinin sinirlere ve kan damarlarına zarar vermesi. duyarlılığı azaltması yüzünden erkeğin ereksiyon olmasını zorlaştırması olarak açıklanıyor. Sıklıkla diyabete eşlik eden yüksek tansiyon ve kalp hastalığı da bu probleme katkıda bulunuyor.

Tip 2 diyabet, kadınların da cinsel işlevini etkiliyor. Uzmanlar, yatak odasında sorun yaşayan herkesin diyabetli olduğu anlamına gelmediğine dikkat çekti. Ancak kilolu olmak ya da düzenli olarak şekerli yiyecekler tüketmek gibi başka risk faktörleri bulunuyorsa, kontrol için bir doktora gitmenin faydalı olabileceğini düşünüyor.