'Doğal ecza dolabınız olsun'

Kozmetolog Çelik, sağlıklı yaşam diyetini öneriyor: Bol bol antioksidan tüketin.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kozmetolog, tıbbi ve aromatik bitkiler uzmanı Seda Sakacı Çelik, yaşlanma etkilerinin herkeste farklılık gösterdiğini söylüyor. Çelik, cildin organik yapısına uygun kozmetik ürünler kullanılması gerektiğini belirterek obeziteden akne sorununa, varisten gribe kadar birçok rahatsızlığın tedavisine yardımcı doğal yaşam diyetini öneriyor.

Karar'da yer alan habere göre, kişiye özel tedavilerin cilt sağlığını da beraberinde getirdiğini belirten kozmetolog, yaşlanma belirtilerini şu şekilde sıralıyor; ciltte elastikiyet kaybı, incelme, deformasyon, sarkma, kırışıklıklar, gevşeme; saçlarda seyrekleşme, beyazlama ve kalitesinin bozulması... Çelik ayrıca "Sağlıklı doğal güzellik ve bireyselleştirilmiş uygulama, teşhis çok önemli” diyor.

'DOĞAL ECZA DOLABINIZ OLSUN'

Kilo verilememesinin nedenlerini demir, magnezyum ve D vitamini gibi değerlerin düşük seviyeleriyle ilişkilendiren Seda Sakacı Çelik, sağlık ürünleri satın alırken mutlaka profesyonellere danışılması gerektiğini belirtiyor. “Evinizde doğal ecza dolabınız olsun” diyen Çelik’in kuşburnu tohumu yağının kuru ciltler için zengin bir nemlendirici olduğunu söylüyor.Ayrıca hücre yenilemeye yardımcı melisa yağının uçuk tedavisinde, lavantanın ise akne tedavisi, güneş yanıkları, böcek sokmalarında kullanılacağını belirtiyor.

YAŞLANMAYA KARŞI KAROTENOİDLER

Karotenoid açısından zengin yiyeceklerin cilt sağlığı açısından önemli olduğun belirten kozmetolog Çelik, " Karotenoid'ler en çok kayısı, havuç, tatlı patates, ıspanak, kantalup kavunu ve parlak yeşil, portakal renge sahip diğer sebze-meyvelerde bulunurlar. Multivitamin etkilerinden kaynaklı cildinize de yaşlanma karşıtı etki sağlarlar. Ek olarak günde 4-5 adet meyve veya sebze tüketmek, botanik antioksidanlar tüketmek ile aynı anlama geldiğinden cildinizi ultraviyole radyasyona karşı korumak ile aynı anlama gelmektedir” diyor.