Zimbabve isyan etti, Çin prezervatiflerin boyutunu değiştiriyor

AIDS/HIV vakalarının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alan Zimbabve, Çin malı prezervatiflerden şikayetçi. Sağlık Bakanı, ''Çin'den ithal ediyoruz, ama bu kez de bazıları, prezervatifler çok küçük diye yakınıyor'' dedi. Bakana Çin'den anında yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zimbabve Sağlık Bakanı David Parirenyatwa, başkent Harare'de HIV/AIDS ile mücadele için düzenlenen  etkinlikte Çin malı prezervatiflerden şikayet etti.

Sputnik'in aktardığına göre AIDS'e yol açan HIV virüsü vakalarının en çok görüldüğü bölgenin Afrika'nın güneyi olduğunu belirten bakan, HIV bulaşmasını önlemek için prezervatif kullanımının önemine dikkat çekti. Parirenyatwa, gençlerin özellikle beğendiği bir prezervatif tipi olduğunu, ama yerli üretim yapamadıklarını belirtti.

Sağlık Bakanı, ''Çin'den ithal ediyoruz, ama bu kez de bazıları, prezervatifler çok küçük diye yakınıyor'' dedi. Parirenyatwa, ithal mamullere bağımlı kalmamak için yerli firmalara prezervatif üretimine geçmeleri çağrısında bulundu.

ÇİN'DEN AÇIKLAMA: ÇEŞİTLİ BOYUTLARDA ÜRETİME GEÇECEĞİZ

Zimbabve Sağlık Bakanı'nın çıkışı Çin'de yankılandı ve karşılıksız kalmadı. Pekin merkezli prezervatif şirketi Daxiang'ın CEO'su Zhao Çuan, çok çeşitli boyutlarda ve dokularda prezervatif üretimine geçmeyi planladıklarını duyurdu.

South China Morning Post gazetesine konuşan Çuan,''Zimbabve gibi müşterilerin farklı taleplerini karşılayacak kabiliyete sahibiz, bu zaten bizim yükümlülüğümüz. Afrika'daki kullanıcılarla ilgili veriler üzerinde inceleme başlattık. Daha farklı boyutlarda üretime geçmeye hazırlanıyoruz'' dedi.