Saç ekimi sürecinde neler yaşanır?

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin öncelikle saç ekiminin operasyondan ibaret olmadığını göz önünde bulundurmaları gerekir. Bu noktada araştırma yaptıktan sonra bu süreç ile ilgili daha sağlıklı ve doğru bilgi almak üzere, uzman doktorlara muayene olarak saç ekimine uygun olup olmadıklarını öğrenebilirler.

Google Haberlere Abone ol

Gerek hayat şartları ve stres nedeniyle gerekse hastalıklardan kaynaklı yaşanan saç kaybı, psikolojik rahatsızlıklara sebep olabilir ya da estetik kusur olarak değerlendirilebilir. Saç ekimi denilince akla her ne kadar erkek hastalar gelse de hastalık, kaza gibi problemlerden dolayı kadın hastalar tarafından da saç ekimi tercih edilebilir.

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin öncelikle saç ekiminin operasyondan ibaret olmadığını göz önünde bulundurmaları gerekir. Bu noktada araştırma yaptıktan sonra bu süreç ile ilgili daha sağlıklı ve doğru bilgi almak üzere, uzman doktorlara muayene olarak saç ekimine uygun olup olmadıklarını öğrenebilirler. Saç ekimi öncesi doktorun belirlediği tarihte aç olarak hastaneye gelmesi istenen hastaya, bazı tahliller yapılır ve doktorun tamamlayacağı tetkikler ile saç ekimi yapılıp yapılamayacağına karar verilir. Saç ekimine karar verilen kişiler için, alanında uzman hekimler bazı programlar kullanarak saç ekimi yapılacak bölgeyi, kaç adet kıl kökü ekimi yapılacağı, hangi teknik ve yöntemlerin kullanılacağını kararlaştırmalıdır. Operasyon öncesi daha sağlıklı ve kaliteli bir operasyon için hastanın en az üç hafta önce sigara içmeyi bırakması gerekir.

Yapılacak operasyonun büyüklüğüne, kararlaştırılan tekniğe ve ekilecek kıl kökü sayısına göre saç ekimi fiyatları değişiklik gösterirken, hastaların operasyon sonrası günlük hayatlarına dönmeleri çok uzun sürmez. Sadece saç ektirenler bu sürede pansuman yaptırmaya, uyku düzenlerine dikkat etmeye ve saç ekilen kısmın herhangi bir darbe almamasına özen göstermelidir. İyileşme hızını arttırmak için de saç ekilen bölge dezenfekte edilmeli ve işlem uygulanan yerin temiz kalması sağlanmalıdır.

İyileşme sürecinde bu faktörlerin yanı sıra istenmeyen durum ya da yaşanan bir problemde mutlaka hastalar hekimleri ile görüşmeleri ve kendi kendilerine bir uygulama yapmaktan kaçınmalıdır. Saç ektirenlerin süreç tamamlanana kadar hekimleri ile irtibat halinde kalmaları kendi yararlarına olacaktır.

Bu yazı FBM Tıp Merkezi sponsorluğunda yazılmıştır.