Canan Karatay hakkında suç duyurusu: Aşıyı reddedenlerin sayısı arttı

Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan, Prof. Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulundu. Gerekçe, Karatay'ın aşı ile ilgili açıklamaları.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulundu. Ceyhan,  “Aşıların içinde alüminyum var, bu ileride Alzheimer tehlikesini ortaya çıkarır” diyen  Karatay'ın cezalandırılmasını istiyor.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre Prof. Ceyhan, suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada Karatay'ın aşı ile ilgili açıklamalarının bilimsel gerçekliğe aykırı olduğunu söyledi.

Ceyhan daha önce yaptığı açıklamada, aşıyı reddeden ailelerin sayısında ciddi artış olduğunu belirterek, “Aşıyı reddeden aile sayısı 2011’de 183, 2013’te 913, 2015’te 5 bin 91, 2016’da ise 10 binin üzerine çıktı. Bunun neticesinde de bazı hastalıklarda artış gözlendiğini üzülerek izliyoruz” demişti.

Haberin tamamı