Gripten korunmak için nasıl bir kahvaltı yapmak gerekir?

Grip virüsü, kuvvetli bir virüs ve gribe yakalanmamak için kuvvetli bir bünye gerekir. Gripten korunmak için vücudun direncini artırmak, bunun için de kaliteli beslenmek şarttır..

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaliteli beslenmek demek yalnızca sağlıklı gıdalar seçmek değil, öğünlere de dikkat etmek demektir. Bu öğünlerin en önemlisi kahvaltıdır. Kahvaltı atlanıldığında sonraki öğünler ne kadar kuvvetli ve sağlıklı olursa olsun, kahvaltının yerini tutmaz..

Peki kahvaltıda neler olmalı?

Yumurta: Kolestrol problemi olmayanların kahvaltısında mutlaka yer almalıdır. Yumurtada kaliteli protein olduğu için, bağışıklığı yükseltir. Ayrıca yumurtanın sarısı A vitamini açısından çok zengindir.

Beyaz peynir: Mayalı besinler, bağırsak sistemi açısından son derece önemli. Birkaç zeytin, tereyağ-bal, pekmez, salatalık, 1-2 adet ceviz, badem veya fındık kahvaltıda tüketilmelidir.

Ceviz, fındık ve badem: Bu üç besin kaliteli yağ içerir ve Omega 3 bakımından zengindir. Omega 3, bağışıklığı korur, enfeksiyonun çok fazla ilerlemesini engeller ve gerilemesini sağlar. Kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler bol miktarda Omega 3 içerir.