Hastalıklar 'doğuma göre' geliyor!

İspanyol bilim insanları, kronik hastalıkların ortaya çıkışının mevsimlerden etkilenebildiğini söylüyor. Uzmanlar 27 farklı hastalık için bir tablo hazırladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya’nın Alicante Üniversitesi’nden bilim insanları, yaklaşık 30 bin kişinin yakalandıkları hastalıklarla ilgili veri topladı. Araştırmacıların bulgularına göre mevsim değişikliklerinden etkilenen morötesi ışınlar bebeklerin anne karnındaki gelişimini etkileyebiliyor. Uzmanlar, elde ettikleri bilgilerden yola çıkarak 27 kronik hastalık ve bu hastalıkların çıkma olasılığı yüksek doğum aylarına göre bir tablo hazırladı. Hazırlanan tabloya göre Eylül ayında doğan erkekler, Ocak ayında doğan hemcinslerine göre 3 kat fazla tiroit problemleriyle uğraşıyor. Ağustosta doğan erkek bebekler ise yılın ilk aylarında doğanlara göre 2 kat daha fazla astım hastası olma riski taşıyor.

ayhastalık2

Hastalıkların dağılımıyla ilgi toplanan bilgilere göre Şubat, Mart ve Haziran aylarında doğan erkekler kalp rahatsızlıkları yaşama riskiyle karşı karşıya kalıyor. Aralık ve Nisan ayında doğan kadınlar kronik bronşite yakalanabiliyor. Mart, Haziran Ağustos aylarında doğan kadınlar ise eklem iltihabı sorunlarıyla baş etmek zorunda kalabiliyorlar. (Kaynak: Hürriyet)