Akdağ: AVM'lere kalp krizi cihazı koyacağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da ambulans dağıtım törenine katıldı. Törende konuşan Akdağ, "AVM'lere kalpte krize bağlı bir sorun olduğu zaman kullanılabilecek araçlar koyacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı tarafından aralarında Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 17 ile ambulans dağıtımı yapıldı. Recep Akdağ, Erzurum'da ambulans dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, '112'yi güçlendirecek çalışmalar yapılacağına' değindi.

AVM'LERE KALP CİHAZI 

Bakan Akdağ, 'AVM'lere ve toplu yaşanan yerlerde otomatik olarak kalpte krize bağlı bir sorun olduğu zaman kısa bir eğitim alan kişinin kullanabileceği araçlar koyacaklarını' söyledi. Akdağ, bu uygulamayı Mayıs ayı içerisinde başlatacaklarının bilgisini verdi.

akd2

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER GELİYOR

Önümüzdeki günlerde '112'yi güçlendirecek adımlar atacaklarını' da söyleyen Akdağ, '3 yeni helikopterin daha sisteme gireceğini' söyledi.

Helikopterlerin gece görüşlü ve vinç taşıyacak kapasitede olacağını ifade eden Akdağ, "Bazen helikopter de götürseniz inemediğiniz alanlar oluyor. Böylece kazazede ya da hastayı doğrudan vinçle helikoptere çekebileceğimiz yeni bir sistemi önümüzdeki günlerde hizmete sokacağız. Şu anda elimizde 3 uçağımız var, bunların sayısını 5’e çıkarıyoruz. Ambulanslarda kullanılmak üzere otomatik canlandırma cihazı alacağız. Bazen yol boyunca canlandırma işlemi yani kalp masajı ve suni solunum gerekir. Bu zor işle hareket eden araçlarda otomatik olarak yapabilecek cihazlar edineceğiz" diye konuştu. (ERZURUM / DHA)