Elmanın beş mucizesi

Uzmanlar, elmanın insanı kanserden Alzheimer’a kadar pek çok hastalıktan koruduğunu söylüyorlar. İşte elmanın beş önemli faydası.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğal bir antioksidan olan elma, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde pek çok hastalığa karşı koruyucu etki gösteriyor. Kansere karşı koruyor, Alzehimer’a kafa tutuyor, diyabeti önlüyor. Hipokrat’ın, milattan önce 400’lü yıllarda ilaç olarak özellikle elma lapası kullandığı da biliniyor.

İşte elmanın faydaları;

1-) Kalbin dostu: “Finlandiyalı bir grup kadın üzerinde yapılan çalışmada, günde 71 gram üzerinde elma tüketenlerde hiç yemeyenlere göre koroner kalp hastalıklara bağlı ölüm oranında yüzde 43, erkekl

1-) Kalbin dostu: “Finlandiyalı bir grup kadın üzerinde yapılan çalışmada, günde 71 gram üzerinde elma tüketenlerde hiç yemeyenlere göre koroner kalp hastalıklara bağlı ölüm oranında yüzde 43, erkeklerde risk azalması ise yüzde 19 olduğu tespit edildi.”

2-) Diyabeti önlüyor: “Araştırmalara göre haftada 2-6 adet ya da günde 1 adet elma tüketimiyle hiç elma yemeyenlere göre yüzde 27-28’lik diyabet riskinde azalma olduğu görülüyor. 10 bin Finlandiyalı hasta üzerinde yapılan bir araştırmada, elma tüketenlerde tip 2 diyabet riskinin daha düşük olduğu bildiriliyor.”

3-) Zayıflatıyor: “Brezilya’da yapılan araştırmada; 49 obez ve kolesterolü yüksek kadın hastada yapılan çalışmaya göre hastalar 3 diyet grubuna ayrıldı. 10 hafta boyunca orta derecede düşük kalorili diyetlerine ilave olarak bir gruba günde 60 gram yulaflı bisküvi, 1 gruba günde 300 gram elma ve bir gruba da 300 gram armut verildi. Ayda 1 kg verilmesi hedeflendi. Bu üç grup içinde en iyi sonuç ayda 1.32 kg kilo vermeyle elma yiyen grupta gerçekleşti.”

4-) Kansere karşı: “2007 yılında 10 Avrupa ülkesinde 23 merkezde yapılan ve 478.590 kişinin katıldığı hastaların diyetlerinin sorgulandığı bir çalışmada, elma tüketimi fazla olan kişilerde akciğer kanserinin görülme oranının düşük olduğu saptandı.”

5-) Akıl sağlını korur: “Avustralya’da yapılan araştırmalarda elma gibi flavonoid içeriği olan meyvelerin (çilek, portakal gibi) tüketilmesi parkinson hastalığı riskini yüzde 40 düşürdüğü görülürken, beyaz renkli meyve ve sebzelerin tüketiminin ise felç sıklığını azalttığı saptandı. Beyaz meyveler içinde en sık tüketilenlerin elma ve armut olduğu saptanmış. Elma suyu ayrıca Alzheimer hastalığına karşı da koruyucu.”

Etiketler kriz fayda hastalık elma