Annesini emmedi kanseri ortaya çıkardı

Sarah Boyle, 6 aylık bebeği Teddy'nin süt emmeyi reddetmesi üzerine tahlil yaptırdı. Kanser olduğu anlaşılan kadının memeleri alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 26 yaşındaki Sarah Boyle, 2013 yılında memesinde hissettiği bir kist nedeniyle doktora başvurdu. Doktorlar kisti gördü ancak iyi huylu olduğunu belirterek tedaviye ihtiyaç duymadı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, aradan geçen süreçte Sarah'nın bir bebeği oldu. Ancak 6 aylık olduğunda bebek Teddy'nin tavırlarında değişiklikler oldu. Minik bebek annesinin sağ memesinden süt emmeyi reddetmeye başladı.

BEBEĞİ EMMEYİ BIRAKTI, İTMEYE BAŞLADI

Durumu ciddiye alan Sarah, doktorlardan kiste tekrar bakılmasını istedi. Doktorlar, " Endişelenecek bir şey yok" dediler.  Genç annenin şüpheleri, geçen yaza kadar sorunsuz bir şekilde süt emen oğlunun tavırlarının iyice değişmesi ve kendisini itmeye başlamasıyla arttı.

Sarah, "Çok huzursuzlanmıştı, hatta bana vuruyordu. 8 aylık bir bebeğin annesini itmesi çok kalp kırıcı" diyerek durumu anlattı. Birkaç hafta boyunca oğluna farklı pozisyonlarda süt emzirmeye çalışan anne daha sonra sütünün tadının farklı olabileceğini düşündü.

KANSER TEŞHİSİ KONDU

Sarah kistin sertleştiğini, acı vermeye başladığını ve memesinin şekil değiştirdiğini görünce, tekrar doktora gitti ve göğüs taraması yapıldıktan sonra doktorlar kiste biyopsi yaparak kanser teşhisi koydular. Üçlü negatif meme kanserinin ikinci evrede olduğu teşhisi konulan anne, çifte mastektomi yaptırdığını ve kemoterapi gördüğünü söyledi. Bazı bebeklerin göğüsteki değişiklikleri anlayabildiğiyle ilgili anektotlar olsa da, doktorlar bunun her zaman kanserin işareti olduğunu düşünmüyor.