2015'den sonra doğanlar, büyüyünce sigara içemeyecek

Rusya Sağlık bakanlığı, 2015 yılından sonra doğanların, büyüdüklerinde sigara almalarını yasaklayacak bir plan yapıyor. Yasağın gündeme geldiği Rusya, dünyanın en çok sigara içen ülkelerinden.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Federasyonu Sağlık Bakanlığı'nın planlamasına göre 2015 ve sonrasında doğan kişiler artık 18 yaşını geçtikten sonra dahi sigara satın alamayacak.

Rusya, 2014 verilerine göre dünyanın en çok sigara içen 5'inci ülkesi. Rusya'da 2013'e kadar restoranlar ve kamu binaları da dahil olmak üzere kapalı alanlarda sigara içilebiliyordu.

Kişi başına yılda 2690.33 sigara düşen ülkede alınan karar, sigara yasakları konusunda dünyada alınan en radikal kararlardan. Henüz karar 'önerge' aşamasında olup, kanunlaşması için izlenmesi gereken yol tamamlanmamış olmasına rağmen, onaylanma olanağı bulunuyor.

Rusya son yıllarda ülkesindeki sigara içme oranını azaltmaya yönelik kararlar alıyor. TASS haber ajansının haberine göre 2016 yılında ülkede sigara içen kişi sayısında yüzde 10'luk bir düşüş yaşandı. (DIŞ HABERLER)