Yeni yıla taze başlamanın 10 yolu

2017'ye günler kala kendinize yeni bir yol haritası çizmenin tam zamanı... İşte yeni yıl sonrası kendiniz için yapabileceğiniz 10 değişiklik...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yeni yılla beraber yaşamınıza yepyeni biri olarak devam edebilirsiniz. Öncelikle hayatınızda değişmesini istediğiniz durumları madde madde not alın ve üzerinde çalışmaya başlayın. Hürriyet'e yer alan haberde yeni yılda sağlıklı bir bedene sahip olmanın 10 yolu sıralanıyor.

1. TAZELENMİŞ BİR BEDEN

En fazla 1 hafta uygulayabileceğiniz bir detoks programı düzenleyin. Bunun için internetteki sıradan listeler yerine uzman eşliğinde ihtiyaçlarınıza yönelik bir program hazırlayın.

2. FAZLALIKLARDAN KURTUL

Fazla kilo, fazla insan, fazla eşya… Bu bana artık ‘fazla’ diyebileceğiniz tüm fazlalıkları hayatınızdan çıkartın. Kullanmadığınız eşyalarınızı ve kıyafetlerinizi hediye edin. Etrafınızda sizi üzen, hayatınızda yer kapladığını düşündüğünüz insanlarla kibarca yollarınızı ayırın. Fazla kilonuz varsa vakit kaybetmeden hafifleme çalışmalarına başlayın.

3. NE KADAR RENKLİ O KADAR SAĞLIKLI

Beslenmenizi renklendirin! Öğünlerde tabağınızın rengarenk olması sağlığınızın ve moral seviyenizin artacağına işaret eder. Ayrıca klasik görüntüden uzaklaşıp renkli tabaklar kullanmak fazla kilolardan kurtulma konusunda size yardımcı olacaktır.

4. OLUMLU DÜŞÜN MUTLU YAŞA

Geçen yıl istediğiniz dilekler gerçekleşmemiş olabilir. Bu durum sizi yıldırmasın. Bu sene daha çok inanın ve inandığınız yolda emek verin. Gerçekten inanırsanız yaşamınız o yönde şekillenecektir.

5. YENİ LEZZETLER

Seyahate çıkın! Hiç gitmediğiniz yerlerde hiç tanımadığınız insanlarla hiç bilmediğiniz lezzetler deneyin. Yenilik size iyi gelecektir.

6. NEREDE HAREKET ORADA BEREKET

Yeni yıldan önce sakin, sessiz bir yaşantınız olabilir ama artık bol hareketli, eğlenceli vakitler sizi bekliyor. Haftalık ya da aylık olarak boş vakitlerinizde yapabileceğiniz her türlü aktiviteyi programınıza ekleyin. Sinema, tiyatro, ilgi alanları, sosyal sorumluluk projeleri, aile ziyaretleri, fuarlar, imza günleri, toplantılar…

7. KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN

Ne olursa olsun sadece kendinizle ilgilendiğiniz vakitlere sahip olun. Kişisel bakım, hobi gibi ihtiyaçlarınız doğrultusunda günlük ya da haftalık olarak mutlaka kendinizle olacağınız zamanlarınız olsun.

8. SAĞLIKLI OLMAYI HEDEFLEYİN

Sağlık durumunuz gözden geçirin. Yapmamanız gereken davranışları madde madde sıralayın. Sonra bunları yapmanız gerekenlerle değiştirin. Örneğin ilk işiniz beslenmenizi daha sağlıklı hale getirmek için evdeki abur cuburları yok etmek ve evinize almamak olabilir.

9. DAHA ÇOK SU İÇİN

Ortalama olarak dünyanın yüzde 75’i, vücudumuzun yüzde 60-65’inin su olduğunu düşünürsek yaşam için su olmazsa olmazdır. Günde 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Alışkanlığınız varsa taze meyve ve otlarla sularınızı renklendirmeyi deneyin.

10. DÜNYAYI DEĞİŞTİR

Dünyayı tamamen değiştirmek elimizde olmayabilir ama kendi dünyamızı değiştirmek elimizde. Yeni yıla kendinizi daha çok severek başlayın.. (HABER MERKEZİ)