Çikolata ve kahvede ilaç çıktı!

Performans artırıcı ve enerji yüklü oldukları iddiasıyla satılan çikolata ve kahvelerde ilaç hammaddesi tespit edildi. Dıda ve Tarım Bakanlığ'ndan firmalara ceza yağdı.

Google Haberlere Abone ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “performans artırıcı enerji yüklü” diye satılan çikolata ve kahvelerde ilaç hammaddesi tespit edildiğini duyurdu.Bakanlık, özellikle zayıflatma ve performans arttırma iddialarıyla ortaya çıkan çikolata ve kahve ürünlerini ifşa ederek yüksek miktarda ceza kesti. Söz konusu firmalar ürünlerini yiyin zayıflayın, 24 saat kesintisiz cinsel performans sloganlarıyla pazarlıyor.

Hürriyet'in haberine göre  Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, satılan bu çikolatalarda, kahvelerde ve gıda takviyelerinde iktidarsızlık tedavisinde kullanılan ‘sildenafil’, zayıflamak amacıyla kullanılan ‘sibutramin’ gibi ilaç etken maddelerinin tespit edilmesinin insan sağlığı açısından çok ciddi bir durum olduğunu belirterek, yetkilileri önlem almaya çağırdı. Sildenafil ve sibutramin gibi maddelerin ilaç olduğunu, bunların rastgele satılamayacağını vurgulayarak "Eczacılar olarak, ‘bitkisel ürün’ maskesi altında toplanan ‘Gıda Takviyeleri’nin kontrolsüzce her ortamda satılmasını, hayret ve üzüntüyle takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını bozan, hayatını kaybetmesine neden olan bu tür ürünlerin sadece eczanelerde ve eczacı kontrolünde satılması gerekir” dedi.