Alkole son darbe

Yapılan araştırmalarda insan vücudunda alkol tüketimini 'frenleyen' KLB genine rastlandı. Araştırma sahibi Helsinki Üniversitesi'ne göre, bu buluş, aşırı alkol tüketiminin önüne geçmede yardımcı olabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya'da yapılan yeni bir araştırmada, alkol isteğini limitleyen gene rastlandı. Avrupa çapında 105 bin ağır ve hafif alkol içicisi üzerinde yapılan araştırmalarda, KLB adı verilen genin alkol tüketimini önemli ölçüde limitlediği ortaya çıktı.

Araştırma, ağır ve hafif alkol tüketicileri üzerinden yapılırken, genel kaidenin bozulmaması adına alkolikler ve bağımlılık olarak alkol tüketenler araştırmanın dışında bırakıldı.

ALKOL BAĞIMLILIĞI SONA MI ERİYOR?

Helsinki Üniversitesi Moleküler Tıp bölümünden Anu Loukola, araştırmada KLB geninin beyine daha fazla alkol tüketmemesi için sinyal gönderdiğini ve bu gen üzerinde yapılacak değişimler ile alkol kontrolüne yardımcı olunabileceğini açıkladı.

Fakat Loukola açıklamasında KLB üzerinden elde edilecek olan alkolizm çözümlerinin, 'mucizevi' bir alkol bırakmaya neden olmasının güç olduğunu belirtti. (Dış Haberler)