Dikkat! Bu logo yoksa almayın!

Sağlık Bakanlığı, bilinçsiz kullanıldığında ölüme bile neden olan bitkisel ürünler 'logo' önlemi aldı. TİTCK tarafından tasarlanan amblem, ürünün etkinlik, güvenlik ve kalite yönünden incelenmiş ve onaylanmış olduğunu tüketiciye bildirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı bilinçsiz ürün kullanımını engellemek için özel bir amblem tasarladı. Sağlık Bakanlığı, bilinçsiz kullanıldığında ölüme bile neden olan bitkisel ürünler konusunda önemli bir adım attı. Ruhsatsız ve kaçak üretilen bitkisel ürünlerle mücadele eden bakanlık, bitkisel ürünlere özel amblem tasarladı.

‘Güvenlik amblemi’, oyuncaklarda bulunan ‘CE’ işaretiyle benzer anlamı karşılayacak ve ürünün bakanlık izniyle üretilmiş olduğunu gösterecek. TİTCK tarafından tasarlanan amblem, ürünün etkinlik, güvenlik ve kalite yönünden incelenmiş ve onaylanmış olduğunu tüketiciye bildirecek. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) bitkisel ürünlerden ölümlerin önüne geçmek için başlattığı çalışmalardan ilki, Türkiye’de yasadışı satışı önlemek oldu. İlk olarak bitkisel ürün üreticilerinin çok masraflı bulduğu ruhsat alma işlemlerinde fiyat indirimi yapıldı. Kaliteli ve güvenli bitkisel ürünlere erişimi kolaylaştırmak için harekete geçen TİTCK, geleneksel bitkisel tıbbi ürün başvuru bedellerini 50 bin TL’den 3 bin TL’ye indirdi. (Kaynak: Habertürk)