Öpüşmeden önce dikkat!

Diş Hekimi Dr. Pertev Kökdemir uyarıyor... "Çiftlerden birinin dişlerinde enfeksiyon varsa önlemini önceden alın!"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diş Hekimi Pertev Kökdemir, bazı dönemlerde yaptırılacak olan diş hekimi kontrolünün hayati öneme sahip olduğunu özellikle vurguluyor.

Kökdemir, konuyla ilgili bilgiler verdi: “Dişlerimizin sağlıklı olması her yaşta ve her zaman önemlidir. Bu yüzden diş hekimleri olarak bizler 6 ayda bir mutlaka diş kontrolü yapılmasını öneririz" diyen Dr. Kökdemir, bazı zamanlarda diş sağlığı kontrollerinin önemine vurgu yaptı. Kökdemir, "Örneğin bir ameliyat öncesi ağız ve diş sağlığının kontrol edilip ağızdaki enfeksiyon ve çürüklerin ortadan kaldırılması, ameliyat sürecinin daha iyi geçmesine ve ameliyat sonrası dönemde sağlığımızın hızlı bir şekilde kazanılmasına yardımcı olacaktır. Aynı şekilde evlilik öncesinde ağız ve diş sağlığımızın kontrol edilmesi ve varsa ağızda çürüklerin tedavi edilip diş eti enfeksiyonlarının iyileştirilmesi çok önemlidir" dedi.

EŞLERDEN BİRİNDEKİ İLTİHAP DİĞERİNE BULAŞABİLİR

Çürük ve diş eti iltihabını oluşturan bakterilerin bulaşıcı olduğunu vurgulayan Dr. Kökdemir, şunları söyledi: "Aynı çatal-bıçağın kullanılması, öpüşme ve hava yoluyla bakteriler bir kişiden diğerine geçebilir. Çiftler arasında da bu geçiş mümkündür. Eşlerden birinde diş eti iltihabına sebep olan bakteriler mevcutsa ve diğer eşte hiç yoksa bir süre sonra diğer eşte de bu bakteriler yoğun bir şekilde gözlemlenebilir.”