Közlenmiş domates prostat kanserinin ilacı

Üroloji Uzmanı Dr. Arslan, domateste bulunan maddenin prostat kanseri riskinin azalmasına yol açtığını belirtti. Haftada 10 porsiyondan fazla domates ve domates suyu tüketenlerde prostat kanseri riski yüzde 50 azalıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Üroloji Uzmanı Dr. Deniz Arslan, domatesin prostat kanseri riskini azalttığını ifade etti.

Prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çeken Dr. Arslan , "Erkek yaşlandıkça prostat da hacim olarak büyüyor. Genetik ve hormonal faktörler, beslenme faktörleri ve cinsel yaşamın ritmi büyümeyi etkiler. Büyümenin olumsuz etkilerinden biri de kansere dönüşebilmesidir" dedi.

DİĞER KORUYUCULAR

Domateste yüksek oranda likopen bulunduğunu ve bunun prostat kanseri riskinin azalmasına yol açan bir antioksidan olduğunu belirten Dr. Arslan, "Özellikle közlenmiş domates prostat kanserinin en bilindik ilacıdır. Araştırmalara göre haftada 10 porsiyondan fazla domates ve domates suyu tüketenlerde ise prostat kanseri riski yüzde 50 oranında azalıyor. Bunun yanında yeşil çay, kabak çekirdeği, yağlı yemeklerden uzak durulması, balık tüketimi ve orta karar düzenli bir cinsel yaşam prostat kanserinden koruyucu diğer faktörlerdir" diye konuştu. (DHA)