Stresten uzak kalanlar, kısırlığı yenebilir

Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, stresin gebelik şansını azalttığını söyledi. Strese karşı eşler birbirine destek olmalı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Stresin kısırlık üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söyleyen Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, 100 çiftten 20'sinin sağlık problemi olmadığı halde çocuk sahibi olamadığını belirtti.

NTV'nin haberine göre, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, stresin hamileliği zorlaştırdığını söyledi. Taşdemir, "Halbuki çiftler, stresten uzak durup birbirlerine destek olursa bebek olma ihtimali artıyor" dedi.

Taşdemir, kadın ve erkekte sağlık problemi olmamasına rağmen gebelik elde edilememesinin açıklanamayan kısırlık (infertilite) olarak tanımlandığı kaydetti. Bu çiftlerde daha sonra yaşanan gebelikler ise açıklanamıyor.

Gebe kalma süresinin uzadığı durumlarda erkeklerin sorunu inkar yolunu seçtiğini belirten Taşdemir, stresin kadınlara yansıtıldığını aktardı. Stresin gebelik şansını azalttığı vurgulayan Taşdemir, bunun çiftlerin şansını hiçbir zaman sıfırlamadığı ifade etti.

Taşdemir, "Bir yıl süre ile gebelik elde edemeyen bir çift için gerekli tetkikler yapılıp açıklanamayan kısırlıkta teşhisi konduktan sonra olası tedavilere yönlendirilmelidir" şeklinde konuştu.