Sağlık-Sen: Hekimlerin tabip odalarına üyelikleri teşvik edilmeli

Sağlık-Sen yaptığı açıklamada, hekimlerin tabip odalarına üye olmalarının teşvik edilmesini ve TTB kanununun değişmesi gerektiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık-Sen, kamuda çalışan hekimlerin tabip odalarına üye olmalarını teşvik edecek uygulamaların hayata geçirilmesini istedi.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KANUNU DEĞİŞMELİ

Sağlık-Sen'den konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, 'Tabip Odalarının Etkinliğinin ve Tüm Hekimleri Temsilinin Artırılması' konulu toplantısında, Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nda kamuda çalışan hekimlerin tabip odalarına üye olmalarını teşvik edecek ve tüm hekimlerin temsilini artıracak değişiklikler yapılması talep edildi.

Meslek odalarının siyasi otorite ile toplum arasında bir denge unsuru olduğu belirtilen toplantıda, Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nun değişmesi gerektiği kaydedildi.

Tabip odalarının yapısının çoğulcu ve katılımcı olacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği anlatılan toplantıda, "Nispi temsil ile azınlığın tüm hekimleri temsil etmesinin önüne geçilmelidir" denildi.

Kamuda çalışan hekimlerin tabip odalarına üye olmalarını teşvik edecek değişiklikler yapılmasının önemine vurgu yapılan toplantıda, şu öneri ve talepler öne çıktı: "Tabip odalarına üye olmaktan uzaklaştıran sebeplere çözümler aranmalıdır. Hekimlerin üye olmasını teşvik etmek için üyelik aidatları yeniden düzenlenerek azaltılmalı, seçimlerde sandık sayısı artırılmalı ve hekimlerin kolayca ulaşabileceği birden fazla merkezde oy kullanılmalıdır. Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nda belirtilen Sağlık Bakanlığının TTB üzerindeki idari ve mali yönden denetim ve gözetim yetkisi uygulamaya geçirilmeli, tüm hekimlerin TTB'ye doğal üye olmasını sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır."