Sağlık emekçileri İzmir'de iş bıraktı: Şiddeti teşvik edenlerden hesap soracağız

Konya Şehir Hastanesi'nde Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini protesto ederek iş bırakan sağlık emekçileri, söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden hesap soracaklarını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'deki sağlık emekçileri, Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini protesto etmek için bir çok hastanede iş bıraktı. Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi, Ege Üniversitesi Hastanesi başta olmak üzere bir çok hastanenin bahçesinde sabah erken saatlerde toplanan sağlık emekçileri yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Hastanelerdeki eylemlerin ardından Konak'ta bulunan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık emekçileri, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada üzerinde Karakaya'nın fotoğrafı bulunan “Üzgünüz öfkeliyiz sorumlularını affetmiyoruz” yazılı pankart taşındı.

'MÜCADELEMİZİ YÜKSELTEREK HESAP SORACAĞIZ'

Sağlık emekçileri adına açıklama yapan İzmir Tabip Odası Sekreteri Ceylan Özkan, sağlık emek ve meslek örgütleri olarak bu şiddet sarmalının genişlemesi karşısında siyasi iktidarı defalarca uyardıklarını hatırlattı. Tüm uyarılarının görmezden gelindiğini söyleyen Özkan, şunları kaydetti:

“Güvenli çalışma alanı sağlamak siyasal iktidarın sorumluluğundadır. Sağlık Bakanı başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz. Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.” (DUVAR)