Sağlık emekçileri İzmir'de 12 hastanede greve çıktı

İzmir'de greve çıkan sağlık çalışanları, "Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de sağlık emekçileri, İzmir Sağlık Platformu'nun çağrısıyla 12 hastanede greve çıktı. Merkezi hastane olarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan sağlık emekçileri, pandemide vefat eden sağlık emekçileri anısına saygı duruşunda bulundu. "Hakkımız olanı alacağız" , "Hekim birliği sendikası birlik ol hekimlere umut ol" yazılı pankartlar ile "Gitmiyoruz var mı diyeceğin", "Geççek geççek" dövizleri taşıyan sağlık emekçileri, sık sık "Susmuyoruz korkmuyoruz vazgeçmiyoruz" sloganları attı. Burada sağlık emekçileri adına Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, basın açıklamasını okudu.

EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ: HAKKIMIZ OLANI ALACAĞIZ

Bornova Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinikler binası önünde toplanan sağlık emekçileri ise “Hakkımız olanı alacağız” yazılı pankart ile “Hakkınız ödenmez dediler ödemediler” ve “Sağlık ekip işidir” yazılı dövizlerle basın açıklaması düzenledi. Sık sık “Yaşamak yaşatmak istiyoruz”, “Haksızlık varsa biz yokuz” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atan sağlık emekçilerine, Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi ile Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri de destek verdi.

'BUGÜNÜ BAYRAM TADINDA GEÇİRMEMİZ GEREKİRKEN GREVDEYİZ'

Sağlık emekçileri hastanelerde yaptıkları ortak açıklamada, bugünün 14 Mart Tıp Bayramı olduğunu belirterek, “Bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine grevdeyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz” dedi. 'Toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske atan bu sağlık sistemi yürütücülerinin, ne sağlık emekçilerinin emeğini ne de toplumun sağlığını umursamadığını' vurgulayan sağlık emekçileri, salgın döneminde dahi bu anlayıştan vazgeçilmediğini ifade etti.

Sağlık emekçileri, “Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sisteminin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmiş; bunca emek ve fedakarlığımıza rağmen bir de bizlere gidiyorlarsa gitsinler demişlerdir. Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz: Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakarlığımızla buradaydık; önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız” dedi.

'DAHA FAZLASINI DEĞİL HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ'

Beyaz Yürüyüş, Beyaz Forum, Beyaz Nöbetler ile sağlıkçıların acil taleplerinin karşılanmasını, seslerine kulak verilmesini defalarca istediklerini söyleyen sağlık emekçileri, emekleri ve talepleri görmezden gelinmeye devam ettikçe sağlıkçıların eylemlerinin devam edeceğini ifade etti. Sağlık emekçileri açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden; sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir. Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma koşullarının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu biliyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Oyalama istemiyoruz. Daha fazlasını değil, yalnızca hakkımız olanı istiyoruz.”

Sağlık emekçileri ayrıca halkın sağlığı için en az 20 dakika muayene süresi ayırabildikleri, hastaların aylarca randevu sırası beklemediği nitelikli sağlık hizmeti sunmak istediklerini de belirtti.

Greve çıkılan hastaneler listesi şöyle:

* İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
* Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi
* Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi
* Bozkaya Eğitim ve Araştırma Hastanesi
* Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi
* Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi
* Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
* Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi
* Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
* Eşrefpaşa Belediye Hastanesi
* Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi
*Gaziemir Devlet Hastanesi

(DUVAR)