Sağlık çalışanlarına silah doğrulttu serbest bırakıldı

Mersin Şehir Hastanesi’nde vefat eden bir kişinin yakını polisin silahını aldı. Silahı sağlık çalışanlarına doğrultan saldırganın serbest bırakılması tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Şehir Hastanesi’nde hasta yakını, yakınının yaşamını yitirmesi üzerine hastanede olay çıkarttı. Saldırganın serbest bırakılmasına sağlık çalışanları tepki gösterdi

Mezopotamya Ajansının haberine göre, kişi, yakınını kaybetmesi üzerine acil servis girişinde polis memurunun silahını alarak sağlık çalışanları ve polise doğrultu. Saldırganın girişimi, silahın emniyetinin kapalı olması nedeniyle önlendi. Olayın ardından saldırganın serbest bırakılması, sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Genel Sağlık İş Mersin Temsilcisi Gürbüz Şen, “Bugün sabah saatlerinde hastaneye ex olmak üzereyken getirilen bir hasta yakını, acil girişinde bir polis memurunun silahını almış ve ateş etmek üzere acil girişinde bulunan sağlık çalışanları ve polis memuruna doğrultmuştur. Silahın emniyetinin kapalı olması olası büyük bir facianın önüne geçmiştir” dedi.

'SAĞLIKÇILARIN ÖLDÜRÜLMESİ Mİ BEKLENİYOR?'

Şen, öldürme teşebbüsünde bulunan kişinin sonrasında serbest bırakılmasına tepki gösterdi:

“Tehdit, hakaretler savuran bu şahısın görevli polis memurunun silahını alması, içerde bulunan sağlık çalışanları ve görevlilere doğrultup ateş etmek istemesi ve zorla elinden silahın alınması ve sonrasında ise serbest bırakılması kabul edilebilir değildir. Aynı şahıs başka bir yerden temin edeceği bir silahla yarım bıraktığı işi tamamlamak için geri gelebilir ve bir faciaya sebep olabilirdi. Sorumlular hakkında soruşturma açılmasını ve şahsı derhal gözaltına alınmasını talep ediyoruz. Gözaltı işlemi için sağlık çalışanlarının öldürülmesi mi beklenmektedir?”

Mersin Tabip Odası tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada ise, “Mersin Şehir Hastanesi acilinde bir hasta yakınının görevli polis memurunun silahını alması, içeride bulunan sağlık çalışanları ve görevlilere doğrultup ateş etmek istemesi ve sonrasında ise serbest bırakılması kabul edilebilir değildir” denildi. (HABER MERKEZİ)