Sağlık çalışanları için pandemi anıtı yapıldı

Tepebaşı Belediyesi, korona salgınında vefat eden sağlık çalışanlarının isimlerini bir anıtla ölümsüzleştirdi. Varlığınız Sağlığımız Anıtı, 57 sanatçının katkısı ile 450 eserin birleşiminden oluştu.

Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, korona virüsü salgınında ölen sağlık çalışanları için 'Varlığınız Sağlığımız Anıtı' yaptı. Baca formunda tasarlanan anıt, 57 sanatçının katkısı ile 450 eserin birleşiminden oluştu.

Anıtın açılış törenine, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim Prof. Cemil Taşcıoğlu’nun eşi Didem Akal Taşcıoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan, Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Kayıhan Pala ve vefat eden sağlık çalışanlarının yakınları ile sağlıkçılar katıldı.

Törende konuşmaların ardından Ataç, Didem Akal Taşcıoğlu ile birlikte Cemil Taşcıoğlu’nun isminin sırlandığı tuğlayı, anıtta ayrılan bölüme yerleştirdi. Katılımcılar da anıta karanfil bıraktı.

'TUĞLALAR YAŞAMIN DA SİMGESİ OLAN BİR BACA FORMU OLUŞTURACAK ŞEKİLDE DİZİLDİ'

Varlığımız Sağlığımız Anıtı, başta Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yer alan sanatçılar olmak üzere Türkiye’nin her yerindeki seramik sanatçılarından gelen eserlerin birleşiminden oluştu. 57 sanatçının elinden çıkan 450 eser ile birlikte anıtın üzerinde salgın nedeniyle vefat eden sağlık çalışanlarının ismi yer aldı.

Törende konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türkiye’de bir ilk olan çalışmaya ilişkin, “Bu anıt, pandemide büyük fedakârlıklarla mücadele ederek hayatlarını kaybetmiş sağlık çalışanlarının onurlu anılarını yaşatmak için yapıldı. Sağlığımızı varlıklarına borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarımızın isimleri tuğlalara sırlandı. Türkiye’de bu yönü ile bir ilk olan eserde, tuğlalar yaşamın da simgesi olan bir baca formu oluşturacak şekilde dizildi. Eser, insanlık için yapılan fedakarlığı simgeliyor. Canla başla insanlık için mücadele vermeye devam eden sağlıkçılarımızın alın terlerinin de toplumun devası olmasını diliyorum” dedi.