Sağlık çalışanları G(ö)reve halayla başladı

Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda bir araya gelen sağlık çalışanları G(ö)rev eylemine başladı. Haklarını talep ettiklerini dile getiren sağlık çalışanları, “Buradayız, gitmiyoruz” mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Sağlık meslek örgütlerinin bileşenlerini oluşturduğu Amed Sağlık Platformu, sağlıkçıların özlük haklarının düzeltilmesi istemiyle başlatılan 2 günlük iş bırakma eylemine dair Dağkapı Meydanı'nda açıklama yaptı. HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy, CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer, Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, TİP, DEVA ve Saadet Partisi üyeleri de sağlıkçıların açıklamasına katıldı.

‘KORKMUYORUZ, SUSMUYORUZ, GİTMİYORUZ’

Açıklama öncesi, sağlıkçılar davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Sık sık "Korkmuyoruz, susmuyoruz, gitmiyoruz" sloganı atan sağlık çalışanları, "Emeğimiz, halklarımız ve geleceğimiz için G(ö)revdeyiz" ve "Vazgeçmiyoruz, buradayız" yazılı pankartlar açtı. 

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık çalışanlarına dair "Gidiyorlarsa gitsinler" sözlerini hatırlatarak, "Biz hiçbir yere gitmiyoruz, gidecek olanlar bellidir. Bize 'git' diyenler gidecektir" dedi.

Ortak açıklamayı okuyan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, aylardır sağlıkçıların dile getirdiği talepleri bir kez daha sıralayarak, taleplerinin karşılanmasını istedi. 
 
TTB Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya, haklarından fazlasını istemediklerini belirterek, insanca yaşamak arzusunda olduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gitsinler” dediğini belirten Yerlikaya, “Sağlık çalışanları kolay yetişmiyor. Bizim içimizde insan sevgisi var. Bu toprakların insanlarıyız. Hiçbir yere gitmiyoruz ve taleplerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bize gitsinler diyenler gidecek, biz burada kalacağız” dedi.

Konuşmaların ardından açıklamaya katılan sağlıkçılar halay çektiler. (DUVAR)