Sağcı mülteci karşıtı Eric Zemmour, Fransa Cumhurbaşkanlığına aday

Fransa'da mülteci karşıtı siyasi kimliği ile bilinen Eric Zemmour, Cumhurbaşkanlığına aday olacağını duyurdu. Zemmour daha önce nefret suçu nedeniyle yargılanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da daha önce nefret söylemi gerekçesiyle yargılanan aşırı sağcı eski gazeteci Eric Zemmour, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını ilan etti.

FRANSA'NIN TRUMP'I

Sputnik'in haberine göre tartışmalara neden olan koyu mülteci karşıtı yaklaşımı nedeniyle 'Fransa'nın (Donald) Trump'ı' diye anılan 63 yaşındaki Eric Zemmour, geçtiğimiz Eylül ayında örtülü bir seçim kampanyası olarak görülen ülke çapındaki kitap turnesiyle siyasete hızlı bir giriş yaptı.

Destekçileri tarafından 'Fransız kimliğinin savunucusu', karşıtlarınca ise 'nedametsiz bir ırkçı' olarak görülen Zemmour, son aylardaki seçim anketlerinde hızlı bir yükseliş yaşadı. Zemmour'un Nisan 2022'de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklaması, sağcı Cumhuriyetçilerin bu haftasonu adaylarını seçecekleri kongre öncesi gerçekleştirilen son televizyon münazarası sonrasında geldi.

'FRANSA'YI KURTARMA ZAMANI'

Zemmour açıklamasında, mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u koltuğundan ederek, aşırı sağcı lider Marine Le Pen'i gölgede bırakmak için gerekli finansmana ve desteğe sahip olduğuna inandığını kaydetti. Radikal bir mülteci karşıtı duruşuyla bilinen Zemmour açıklamasında, 'Fransa'nın dünya sahnesindeki yerini yeniden sağlayacağını' söyleyerek, "İyileştirme zamanı geçti, şimdi Fransa'yı kurtarma zamanı" ifadelerini kullandı.

NEFRET SÖYLEMİ NEDENİYLE YARGILANMIŞTI

Pazar günü Paris'te ilk seçim mitingini düzenlemesi beklenen Zemmour'a karşı başkentte anti-faşist gruplar ve birliklerin 'Zemmour'u sustur' çağrısıyla protesto düzenleyeceği belirtildi. Son haftalarda medyada ilginç davranışlarıyla gündem olan Zemmour, hafta sonu kendisini protesto eden bir kişiye orta parmağını gösterirken fotoğraflanmıştı. Müslüman ve göçmen karşıtı yorumlarıyla bilinen Zemmour, daha önce nefret söylemi nedeniyle yargılanmıştı. (Kaynak: Sputnik)