Safranbolu'da iki okul ve bir siteye Covid-19 karantinası

Karabük Safranbolu'daki bir anaokulu ve bir özel eğitim kurumunda Covid-19 vakalarının görülmesi üzerine iki kurumda da eğitime ara verildi. Öğretmen, çalışan ve öğrencilerin 10 gün karantinada tutulmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Hasan Gemici Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda birden fazla kişide Covid-19 görülmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle yarından itibaren eğitime 10 gün ara verildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada öğretmen, çalışan ve öğrencilerin evlerinde 10 gün karantinada tutulacağı kaydedildi.

Ayrıca Safranbolu'daki Ali Baba Anaokulu'nda tespit edilen Covid-19 vakaları ve temaslı sayısının fazla olduğu gerekçesiyle daha önce 10 gün verilen ara bugünden itibaren 7 gün daha uzatıldı. Karantinaya alınan öğretmen, çalışan ve öğrencilerin bu sürede izinli sayılacağı belirtildi.

BİR SİTE DE KARANTİNADA

Öte yandan yine Safranbolu'ya bağlı Esentepe Mahallesi İncekaya Caddesi'nde iki bloktan oluşan Sarışen Sitesi için İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca karantina kararı alındığı duyuruldu. Valilik açıklamasına "Bahsi geçen sitede birden fazla pozitif vakanın tespit edilmesi ve vakaların temaslı sayısının fazla olması nedeniyle virüsün yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla bugünden itibaren 10 gün karantina kararı alınmıştır" ifadesine yer verildi. Binalara giriş çıkışların sınırlandırıldığı belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör çalışanı olan site sakinlerinin karantina süresince izinli sayılacağı bildirildi. (AA)