'Safevilerin Yükselişi ve Osmanlı Algısında Kızılbaşlar' konuşulacak

Akademisyen Ayşe Baltacıoğlu-Brammer, "Tarikattan Devlete Safevilerin Yükselişi ve Osmanlı Algısında Kızılbaşlar"ı konuşacak. Yalçın Çakmak'ın gerçekleştireceği söyleşi Yalçın Çakmak ile Kıymık Youtube kanalından yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr. Yalçın Çakmak’ın, Adorno’nun Minima Moralia başlıklı eserindeki “gözünüzdeki kıymık en iyi büyüteçtir” aforizmasından hareketle KIYMIK adını koyduğu Youtube programı birçok konuğu ağırlamaya devam ediyor. Programın bu haftaki konuğu çalışmalarına yurt dışında devam eden akademisyen Ayşe Baltacıoğlu-Brammer olacak. 

"Tarikattan Devlete Safevilerin Yükselişi ve Osmanlı Algısında Kızılbaşlar"ın konuşulacağı program Perşembe günü 20:30'da Kıymık Youtube kanalında izleyicileri ile buluşacak.

Ahmet Demirel, Ümit Kurt, Rıza Yıldırım, İlker Kiremit, Haşim Şahin, Vural Genç, Mehmet Yıldırım, Mahmut Akyürekli gibi tarihçilerin yanı sıra Mücahit Bilici, Mete Kaan Kaynar, Şükrü Aslan, İmran Gürtaş gibi sosyolog ve siyaset bilimcilerin ağırlandığı programın son konuğu tarih ve edebiyat çalışmalarının yanı sıra siyasi kimliğiyle de bilinen Reha Çamuroğlu oldu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)